Ingredientai
- 3 dideli svogūnai
- 1 valg. š. miltų
- 150 ml sauso baltojo vyno
- 1 litras vištienos arba daržovių sultinio
- 4 baltos duonos riekelės
- 3 skiltelės česnako
- druska
- 100 g šveicariško sūrio
- 3 valg. š. sviesto
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio paprikos miltelių
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g šveicariško sūrio
- 150 g miltų
- 75 g sviesto
- 0,5 puodelio pieno
Gaminimo eiga
1 žingsnis
Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu, kuriame bus verdama sriuba, pašildykite sviestą, suberkite svogūnus ir pakepinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, 25 minutes. Suberkite česnaką ir miltus. Virkite maišydami dar 3 minutes.
2 žingsnis
Supilkite vyną, užvirkite. Įpilkite karšto sultinio, druskos ir pipirų. Sumažinkite ugnį ir virkite uždengę 10 minučių.
3 žingsnis (su pirktine duona)
Nuo duonos nupjaukite plutą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. augalinio aliejaus ir kepkite duoną iki auksinės rudos spalvos, po 2 minutes iš abiejų pusių.
Stambiai sutarkuokite sūrį. Pusę sūrio įpilkite į sriubos puodą. Išmaišykite ir nedelsdami nukelkite nuo ugnies. Supilstykite sriubą į dubenėlius. Kiekviename dubenėlyje ant sriubos uždėkite gabalėlį skrudintos duonos, pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200° C, arba mikrobangų krosnelėje šildykite 3 minutes. Vuolia!
3 žingsnis (antras variantas – su namine duona)
Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Atšildykite sviestą iki kambario temperatūros. Dubenyje sumaišykite sviestą ir tarkuotą sūrį. Įpilkite pieno, druskos ir paprikos miltelių. Sumaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą plonu sluoksniu. Apkarpykite nelygius kraštus, kad būtų didelis stačiakampis. Supjaustykite tešlą 10 cm ilgio ir 1,5 cm pločio juostelėmis.
Susukite juostas į spiralę. Dėkite ant silikoninio kilimėlio (ar kepimo popieriaus) ir kepkite orkaitėje apie 15 min. Iškepusią duonelę patiekite karštą su sriuba. Vuolia!
NAUDINGI PATARIMAI
Vietoje sultinio šiai sriubai galite naudoti įprastą geriamąjį vandenį.
Medžiagos, esančios svogūnų lukštuose, stiprina kraujagysles, o svogūnų sultys teigiamai veikia plaukų augimą (nors kvapas ir gali būti nemalonus, bet tai tikrai veikia!). Be to, naudingos svogūnų savybės gali būti pritaikomos ir kasdieniame gyvenime. Svogūnų sultys pašalina dėmes iš drabužių. Su svogūno griežinėliu galite pašalinti daugumą rūdžių ir dėmių nuo metalo gaminių.