Visi mano šeimos nariai mėgsta žirnių sriubą, todėl aš ją dažnai verdu. Kartą šiek tiek pakeičiau virimo procesą, ir gavosi toks skanus ir kvapnus patiekalas, kad dabar taip darau visada! Išbandykite ir jūs.
Ingredientai:
- rūkytos kiaulienos šonkauliukai, 400 g,
- kiauliena, 300 g,
- žirniai, 250 g,
- bulvės, 4–5 vnt.,
- svogūnas, 1 vnt.,
- svogūnų laiškai, žolelės,
- augalinis aliejus, 3 šaukštai,
- lauro lapas, druska, pipirai.
Gaminimo eiga:
Mėsą nuplaukite. Nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol jis taps aukso-rudos spalvos.
Smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su mėsa ir kepkite, kol pagels.
Įdėkite šonkaulius, supjaustytus gabalėliais, sumaišykite ir apkepkite 2 minutes.
Į puodą suberkite visą keptą masę, užpilkite vandeniu, druska. Supilkite pipirų mišinį ir įdėkite lauro lapą .
Suberkite gerai nuplautus žirnius ir virkite 40 minučių, pašalinkite putas.
Patarimas: Virkite, kol žirniai suminkštės.
Išimkite šonkaulius ir į sriubą suberkite bulvių kubelius.
Virkite, kol bulvės išvirs, o per tą laiką nuimkite mėsą nuo šonkaulių.
Į sriubą suberkite šonkaulių mėsą su smulkintomis žolelėmis. Virkite dar porą minučių, nuimkite nuo viryklės ir patiekite!
Galite pirmiausia apkepti šonkaulius bei mėsą puode, kuriame ir planuojate virti sriubą, taip reikės plauti mažiau indų!