Kaip atsaką į klasikinę prancūzišką svogūnų sriubą, mano močiutė turėjo savo receptą. Ji nesiekė nei rafinuotumo, nei naudojo brangius produktus. Tačiau jos sriuba visada buvo puiki. Sūrio sriuba su bulvėmis būdavo tiršta, tarsi virta su riebiu jautienos sultiniu. Nepaisant to, kad ten nebuvo mėsos.
Viskas dėl bulvių! Dėl jose esančio krakmolo sriuba yra švelnios konsistencijos. Kreminį skonį, žinoma, suteikia lydytas sūris.
Jums reikės:
- Pievagrybių 300 g
- Bulvių 480 g
- Svogūnų 120 g
- Morkų 60 g
- Lydyto sūrio 2 vnt.
- Vandens 1,2 l
- Druskos pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Užpilkite jas nurodytu vandens kiekiu. Pasūdykite pagal skonį, ir kai vanduo užvirs, virkite dar 15 minučių.
Per šį laiką susmulkinkite grybus ir svogūnus, apkepkite juos augaliniame aliejuje su tarkuotomis morkomis, kol viskas lengvai apkeps.
Į bulves suberkite apkeptas daržoves ir virkite, kol užvirs.
Sudėkite lydytą sūrį į puodą ir virkite, kol jis ištirps. Padaryta!