Nuo vaikystės mums buvo kartojama, kad sriuba yra labai sveika. Ir iš tikrųjų taip ir yra. O kad jūsų dienos racionas būtų ne tik sveikas ir maistingas, bet ir labai skanus, siūlome pasigaminti šią kvapnią kreminę sriubą su grybais.
Grybų sriuba kvepia rudeniu, mišku ir komfortu. Net jei namuose nėra nė vieno miško grybo, o tik pievagrybiai, galite lengvai paruošti skanią sočią grybų sriubą. Tik nepamirškite apie grietinėlę, būtent ji sriubai suteikia ypatingo švelnumo.
KREMINĖ GRYBŲ SRIUBA
Šiandien pasidalinsime gardžios grybų sriubos su grietinėle ir sūriu receptu. Paprastas, greitas ir skanus patiekalas jūsų dėmesiui!
Jums reikės:
- 2 bulvių
- 300 g grybų
- 1 morkos
- 100 g lydyto sūrio
- 1 valgomojo šaukšto aliejaus
- 100 ml grietinėlės
- 1 svogūno
- 2,5 l vandens
- 2 lauro lapų
- žalumynų
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Tada nuplaukite ir nuskuskite bulves. Supjaustykite bulves smulkiais gabalėliais ir suberkite jas į verdantį vandenį. Virkite apie 10 minučių.
Nuplaukite grybus ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Šiek tiek apkepkite grybus augaliniame aliejuje, tada suberkite grybus prie bulvių. Virkite dar 5-7 minutes.
Dabar pereikime prie daržovių kepimo. Nuplaukite svogūnus ir morkas, morkas sutarkuokite. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite daržoves ir troškinkite, kol suminkštės. Tada įmaišykite daržoves į sriubą.
Supjaustykite lydytą sūrį mažais gabalėliais. Suberkite jį į sriubą. Nuolat maišykite, kol sūris ištirps, tada supilkite grietinėlę. Galiausiai įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, įmeskite lauro lapų.
Viskas, gardi grybų sriuba paruošta. Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis, taip pat galite pridėti duonos skrebučių ir Provanso žolelių prieskonių.
Šios kreminės grybų sriubos aromatas ir skonis užkariaus net išrankiausią gurmaną! Jūsų šeima ilgai nepamirš šio skonio. Šviežios žolelės patiekalui suteiks ypatingos spalvos ir skonio. Skanaus!