Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Laiko patikrintas receptas. Kalėdinė grybų sriuba, kuriai nėra lygių!

Kalėdinė grybų sriuba – klasika. Be jos neįsivaizduojamas šventinis stalas. Šiandien pasidalysime nuostabaus skonio grybų sriubos receptu. Jei mėgstate tradicinius receptus, būtinai išbandykite šį.

Grybų sriuba nepaprastai kvapni ir skani.

Jums prireiks:

  • 500 g grybų (originaliame recepte naudojami džiovinti grybai, tačiau galime naudoti ir šviežius);
  • kmynų;
  • druskos;
  • svogūno 1 vnt.
  • bulvių 500 g;
  • sviesto 50 g;
  • sviesto 20 g (troškinimui)
  • paprastų kvietinių miltų 40 g
  • grietinėlės 1 vnt.
  • petražolių
  • žalių žolelių papuošimui (krapų)

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną.
  2. Nuskuskite bulves ir supjaustykite kubeliais.
  3. Paruoškite šviežius grybus.
  4. Jei norite, praskalaukite (arba nuvalykite drėgna šluoste), bet tada ir visiškai išdžiovinkite.
  5. Grybus supjaustykite vertikaliai, perpjaukite per pusę arba pirmiausia supjaustykite didesnius gabalus.
  6. Grybų griežinėlius dėkite į puodą ant svogūnų kubelių.
  7. Pagardinkite druska ir pabarstykite kmynais; galite įdėti 20 g sviesto.
  8. Uždenkite ir leiskite užvirti, retkarčiais pamaišykite.
  9. Kai grybai suminkštės, suberkite bulvių kubelius ir užpilkite litrą vandens.
  10. Užvirkite ir virkite, kol bulvės suminkštės.
  11. Tada į kitą puodą sudėkite sviestą ir nuolat maišydami pilkite miltus.
  12. Palikite minutę ar dvi, tada užpilkite 200 ml šalto vandens.
  13. Ant troškinio supilkite sviesto – miltų mišinį ir virkite penkiolika-dvidešimt minučių.
  14. Sriubą retsykiais pamaišykite, kad neprisviltų prie dugno.
  15. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir nuolat maišydami atsargiai supilkite į ją kambario temperatūros grietinėlę.
  16. Įberkite druskos pagal skonį.
  17. Patiekite iš karto.
  18. Pastaba:
  19. Žinoma, galite naudoti ir džiovintus grybus.
  20. Tokiu atveju prieš ruošdami sriubą pamirkykite džiovintus grybus vandenyje ir įdėkite į sriubą kartu su bulvėmis arba šiek tiek vėliau.
  21. Geriausiai tiks baravykai sumaišyti su kitos rūšies grybais, kurių nepagailėjo grybų sezonas.

Linkime gero apetito! 🙂

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---