Kalėdinė grybų sriuba – klasika. Be jos neįsivaizduojamas šventinis stalas. Šiandien pasidalysime nuostabaus skonio grybų sriubos receptu. Jei mėgstate tradicinius receptus, būtinai išbandykite šį.
Grybų sriuba nepaprastai kvapni ir skani.
Jums prireiks:
- 500 g grybų (originaliame recepte naudojami džiovinti grybai, tačiau galime naudoti ir šviežius);
- kmynų;
- druskos;
- svogūno 1 vnt.
- bulvių 500 g;
- sviesto 50 g;
- sviesto 20 g (troškinimui)
- paprastų kvietinių miltų 40 g
- grietinėlės 1 vnt.
- petražolių
- žalių žolelių papuošimui (krapų)
Gaminimo eiga:
- Smulkiai supjaustykite svogūną.
- Nuskuskite bulves ir supjaustykite kubeliais.
- Paruoškite šviežius grybus.
- Jei norite, praskalaukite (arba nuvalykite drėgna šluoste), bet tada ir visiškai išdžiovinkite.
- Grybus supjaustykite vertikaliai, perpjaukite per pusę arba pirmiausia supjaustykite didesnius gabalus.
- Grybų griežinėlius dėkite į puodą ant svogūnų kubelių.
- Pagardinkite druska ir pabarstykite kmynais; galite įdėti 20 g sviesto.
- Uždenkite ir leiskite užvirti, retkarčiais pamaišykite.
- Kai grybai suminkštės, suberkite bulvių kubelius ir užpilkite litrą vandens.
- Užvirkite ir virkite, kol bulvės suminkštės.
- Tada į kitą puodą sudėkite sviestą ir nuolat maišydami pilkite miltus.
- Palikite minutę ar dvi, tada užpilkite 200 ml šalto vandens.
- Ant troškinio supilkite sviesto – miltų mišinį ir virkite penkiolika-dvidešimt minučių.
- Sriubą retsykiais pamaišykite, kad neprisviltų prie dugno.
- Sriubą nukelkite nuo ugnies ir nuolat maišydami atsargiai supilkite į ją kambario temperatūros grietinėlę.
- Įberkite druskos pagal skonį.
- Patiekite iš karto.
- Pastaba:
- Žinoma, galite naudoti ir džiovintus grybus.
- Tokiu atveju prieš ruošdami sriubą pamirkykite džiovintus grybus vandenyje ir įdėkite į sriubą kartu su bulvėmis arba šiek tiek vėliau.
- Geriausiai tiks baravykai sumaišyti su kitos rūšies grybais, kurių nepagailėjo grybų sezonas.
Linkime gero apetito! 🙂