Sriuba tikrai neturėtų būti retas svečias ant jūsų stalo. Laimei, gerų sriubų receptai yra neatsibostantys ir šiandien pateikiame 4 puikius receptus, kurių dėka per pusvalandį ant stalo garuos gardi sriuba!
1. Pupelių sriuba su kumpiu
Jums reikės:
- 400 g kumpio
- 100 g svogūno
- 15 g česnako
- 30 g sviesto
- 400 g konservuotų pupelių
- 1,3 l vištienos sultinio
- 250 g bulvių
- 140 g morkų
- 120 g salierų
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 100 g žirnelių (šaldytų)
- 5 g petražolių
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite kumpį, morkas ir svogūnus mažais kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies 1 minutę.
Susmulkinkite česnaką, supilkite į puodą, išmaišykite, pridėkite kumpio, išmaišykite ir kepkite 1 minutę.
Salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į puodą kartu su morkomis ir šaldytais žirneliais.
Nupilkite nuo pupelių skystį ir nuplaukite šaltu vandeniu. Į puodą suberkite supjaustytas bulves, druską ir supilkite sultinį. Išmaišykite ir užvirkite. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Supjaustykite petražoles, suberkite į puodą ir išmaišykite. Sriuba paruošta ir galima ją patiekti. Skanaus!
2. Indiško stiliaus vištienos sriuba
Kvapni ir skani sriuba, kurią labai lengva paruošti.
Jums reikės:
- 2 vištienos šlaunelių
- 2 salierų kotų
- 1 šviežios kukurūzo burbuolės
- 150 g grybų
- 250 g morkų
- 130 g svogūno
- 20 g česnako
- 20 g imbiero
- 3 stiklinių ryžių
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Įdėkite šlaunis į puodą, suberkite nelabai smulkiai pjaustytus morkų gabalėlius, didelius svogūno ir saliero gabalėlius, kukurūzo burbuolę, perpjautą į kelias dalis ir nesmulkintus grybus.
Supilkite vandenį, įdėkite smulkinto česnako, tarkuoto imbiero, ryžių, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį, uždenkite dangčiu ir virkite 30 minučių.
Pedėkite vištienos gabalėlius į lėkštes ir supilkite sriubą.
3. Žuvies sriuba
Jei mėgstate žuvies skanėstus, išbandykite šią žuvies sriubą.
Jums reikės:
- 250 g žuvies konservų (skumbrės)
- 3 stiklinių ryžių
- 300 g bulvių
- 100 g morkų
- 120 g svogūno
- aliejaus
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 1/2 šaukštelio raudonųjų maltų pipirų
- 1 lauro lapo
- 10 g šviežių petražolių
- 10 g šviežių krapų
- 1,5 l vandens
Gaminimas:
Į puodą įpilkite šiek tiek aliejaus ir 2 minutes kepkite smulkiai supjaustytą svogūną ant vidutinės ugnies. Suberkite morkas, sumaišykite ir dar kartą kepkite daržoves kartu 2 minutes.
Įberkite juodųjų pipirų, paprikos, druskos ir sumaišykite. Supilkite vandenį, suberkite kubeliais pjaustytų bulvių, ryžių, sumaišykite ir užvirkite.
Uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Įpilkite žuvies konservų, sumaišykite, įdėkite lauro lapą, uždenkite dangčiu ir virkite 5 minutes.
4. Makaronų sriuba su mėsos kukuliais
4 priežastys paruošti šią sriubą: ji ruošiama iš turimų ingredientų, paruošimas trunka tik 30 minučių, ji yra nepaprastai skani ir sušildo šaltomis dienomis.
Jums reikės:
- 700 g maltos mėsos
- 250 g svogūno
- 150 g morkų
- 50 g makaronų
- 350 g bulvių
- 2 l vandens
- aliejaus
- druskos
- juodųjų pipirų
- krapų
- 1 lauro lapo
Gaminimas:
Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumaišykite faršą su 1/2 svogūno, druska ir juodaisiais pipirais. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus.
Bulves supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Likusius svogūnus apkepkite ant vidutinės ugnies.
Sudėkite pjaustytas morkas, sumaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite apie 5 minutes. Įdėkite mėsos kamuoliukus, išmaišykite ir virkite.
Suberkite kepintas daržoves, druską, juoduosius pipirus, lauro lapus, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.
Įpilkite makaronų, virkite sriubą 3 minutes, suberkite smulkintus krapus ir išjunkite ugnį. Palikite pastovėti keletą minučių ir kvieskite šeimą prie stalo.