Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Trinta cukinijų sriuba. Sotus ir sveikas patiekalas

Vasara ir ankstyvas ruduo yra geriausias laikas eksperimentuoti virtuvėje. Šviežių daržovių ir žolelių gausa leidžia paruošti neįprastus ir sveikus patiekalus. Šiandien mes jums pasakysime, kaip ruošiama trinta cukinijų sriuba. Beje, cukinijos gali būti daugelio patiekalų pagrindas.

sriuba

Trinta cukinijų sriuba

Patiekalas gaunasi labai švelnus, sotus ir skanus. Cukinijų sriubos gaminimas užtrunka tik 20 minučių, o tada jau galite patiekti. Subtili žalia spalva, neįprastas cukinijų, salierų ir baziliko skonių derinys nepaliks abejingų.

Jums reikės:

  • 700 g šviežių cukinijų
  • 225 g porų
  • 170 g salierų stiebų
  • 55 g šviežių baziliko lapelių
  • 3 skiltelių česnako
  • 100 g fetos sūrio
  • 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 citrinos

Gaminimas:

Sriubai jums reikės jaunų cukinijų. Daržoves gerai nuplaukite ir pašalinkite galiukus. Cukinijas supjaustykite nedideliais kubeliais. Žievelę galite nulupti arba palikti, pasirinkite pagal skonį.

sriuba

Paruoškite salierų stiebus. Jie suteiks patiekalui neįprastą skonį. Supjaustykite juos mažais kubeliais.

Porą supjaustykite plonais žiedais. Česnako skilteles išspauskite arba smulkiai supjaustykite.

sriuba

Į įkaitintą keptuvę supilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Suberkite porus ir salierus, tuomet kepinkite ant vidutinės ugnies apie 1 minutę. Tada daržoves pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite dar 5 minutes.

Prie porų ir salierų suberkite smulkintą česnaką. Išmaišykite ir kepkite maždaug 30 sekundžių.

Dabar į keptuvę suberkite svarbiausią ingredientą – cukinijas. Kepkite dar 1 minutę. Suberkite baziliko lapelius ir išmaišykite.

sriuba

Į puodą (iš puodų rinkinio pasirinkite didesnį) su daržovėmis supilkite 1,2 litro vandens. Jei norite, kad cukinijų sriuba būtų dar sotesnė, vietoj vandens galite naudoti vištienos sultinį.

Sriubą užvirkite. Tada uždenkite dangčiu ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite patiekalą druska ir pipirais pagal skonį.

Naudodami rankinį trintuvą, susmulkinkite daržoves puode. Įberkite dar šiek tiek smulkinto baziliko, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir supilkite vienos citrinos sultis. Dar kartą sumaišykite ir susmulkinkite visus ingredientus, naudodami elektrinį smulkintuvą.

Patiekdami pagardinkite skrebučiais ir fetos sūriu. Taip pat galite papuošti baziliko lapeliu.

sriuba

Visą sriubos gaminimo procesą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Trinta cukinijų sriubą yra šviesiai žalios spalvos. Tokį atspalvį suteikia ne tik daržovės, bet ir salierai bei bazilikai. Neįprastą skonį su lengvu rūgštumu prisiminsite ilgai. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---