Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

5 sriubų receptai: virškinimo sistema veiks kaip laikrodis!

Sriuba yra skystas patiekalas, kuris dažniausiai naudojamas pietums. Sriubą paprastai turi sudaryti bent 50% vandens. 

Įdomu tai, kad sriubos yra palyginti naujas patiekalas, kuris išplito prieš 400–500 metų, atsiradus stipriems, nesioksiduojantiems ir chemiškai neutraliems indams.

Šiandien pasaulyje yra apie 150 pagrindinių sriubų rūšių, kurios skirstomos į daugiau nei tūkstantį porūšių. Ar sriuba yra naudinga?

Ar turite ją valgyti kiekvieną dieną? Daugybė žmonių kartų žinojo, kad jų vaikai negali gyventi be sriubos. Tuo tarpu kai kurie ekspertai mano, kad sriubų nauda yra perdėta.

Sriubos maistingos, bet tuo pačiu metu lengvos, o organizmas greitai suvirškina. Tai labai svarbu žmonėms, turintiems antsvorio ar prastą apetitą, taip pat tiems, kurie atsigauna po ligos.

Pavyzdžiui, vištienos sultinyje yra medžiagų, palengvinančių peršalimo simptomus.

Sriuboje kalorijų yra mažiau nei keptuose ar net troškintuose patiekaluose, tačiau maistine verte jos nėra prastesnės. Tai svarbu tiems, kurie nori numesti svorio.

Receptai skanioms sriuboms kiekvienai dienai

Jei jums patinka sriubos ir norite paruošti naujas – šis straipsnis skirtas jums.

Sriuba su mėsos kukuliais

Sudėtis:

2 litrai vandens

200 g maltos jautienos

100 g morkų

300 g bulvių

100 g ryžių

40 g svogūnų laiškų

druska, pipirai pagal skonį

lauro lapai

žalumynai pagal skonį

Gaminimas

  1. Į vandenį sudėkite tarkuotas morkas ir bulves.

2. Iš mėsos suformuokite kukulius.

3. Kai bulvės bus pusiau išvirę, į puodą sudėkite mėsą ir ryžius, lauro lapus, druską ir pipirus.

4. Kai iki virimo pabaigos liks kelios minutės, pridėkite kapotų žalumynų ir svogūnų.

Skanaus!

Sūrio sriuba

Sudėtis

1,5 litro vandens

1,5 pakelio lydyto sūrio

1 maža morka

1 mažas svogūnas

4 vidutinės bulvės

Gaminimas

1.Nulupkite bulves, supjaustykite smulkiais gabalėliais, sudėkite į vandenį ir užvirinkite.

2.Sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūnus, apkepkite augaliniame aliejuje.

3.Į bulves supilkite morkas su svogūnais ir sūriu.

4.Virkite sriubą, kol sūris visiškai ištirps verdančiame vandenyje. Pasūdykite sriubą pagal skonį.

Virti reikia apie 30 min.

Vištienos ir sūrio sriuba

Sudėtis

400 g vištienos filė

2 bulvės

1 didelė morka

180 g lydyto sūrio

2 l sultinio arba vandens

žalumynai

lauro lapai, pipirai, druska pagal skonį

Gaminimas

1.Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

2. Nuluptas bulves supjaustykite kubeliais, morkas – pusžiedžiais.

3. Keptuvėje apkepkite filė su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus.

4. Paruoškite sultinį iki virimo, įdėkite lauro lapus ir pipirus, suberkite filė kubelius.

5. Sumažinkite kaitrą ir virkite 7–10 minučių. Sudėję daržoves virkite dar 10–15 minučių.

6. Lydytą sūrį sudėkite į sriubą, gerai išmaišykite, kad sūris visiškai ištirptų. Įberkite druskos, pipirų ir kapotų žalumynų. Išmaišę nukelkite sriubą nuo ugnies.

Daržovių sriuba

Sudėtis

1 morka

1 svogūnas

sauja baltųjų kopūstų

1 šviežias agurkas

3-4 pomidorai

0,5 paprikos

druska pagal skonį

Gaminimas

1.Nuplaukite ir supjaustykite visas daržoves.

2. Tada sudėkite daržoves į keptuvę sluoksniais: 1 sluoksnis – morkos, 2 sluoksnis – svogūnai, 3-asis sluoksnis – kopūstai, 4-asis sluoksnis – agurkai, 5-asis sluoksnis – pomidorai, 6-asis sluoksnis – paprika

3. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite daržoves ant mažos ugnies 25-30 minučių troškintis savo sultyse. Jei reikia, galite įpilti šiek tiek vandens. Reguliariai maišykite.

4. Tada užpilkite verdančio vandens, pasūdykite, užvirkite ir išjunkite.

5. Sriuba paruošta. Patiekite su krapais, petražolėmis ir grietine. Galite pridėti česnakų ir pipirų.

Pieniška sriuba su daržovėmis

Sudėtis

1 l pieno

400 g vandens

400 g bulvių

400 g žiedinių kopūstų

100 g morkų

300 g žaliųjų žirnelių

20 g sviesto

druska pagal skonį

Gaminimas

  1. Supjaustykite morkas mažais kubeliais, prieš kepdami, išlydykite pusę sviesto.

2. Susmulkinkite žiedinį kopūstą.

3. Nulupkite bulves ir supjaustykite mažais kubeliais.

4. Užvirinkite pieną, nuimkite putą.

5. Vandenį užvirinkite, įberkite druskos, sudėkite bulves ir žiedinį kopūstą, kai išvirs, suberkite apkeptas morkas.

6. Virkite ant mažos ugnies, kol pusiau išvirs, tada supilkite karštą pieną ir išmaišykite.

7. Pabaigoje suberkite žirnelius, užvirkite ir virkite 15 minučių.

8. Į dubenėlį sriubos įdėkite sviesto gabalėlį.

Sriubų receptai yra įvairūs, todėl kiekvieną kartą galite išbandyti naują versiją. Sotiems pietums ypač gerai šiltos sriubos.

Pasinaudokite šiais receptais, kaip paruošti sveikas ir skanias sriubas, kurios pamaitins jūsų šeimą!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---