Šią greitą česnakinę sriubą visada gaminu žiemą ir rudenį, nes ji puikiai tinka nuo gerklės skausmo ir atsiradus pirmiesiems ligos požymiams. Tai mano močiutės receptas, kurį vis dar turiu.
Sriuba tikrai tiršta, greitai paruošiama ir labai skani.
Jei mėgstate mažesnį česnakų kiekį, pabaigoje jų nedėkite.
Aš taip pat patiekiu ją su skrudinta duonele ir su trupučiu sūrio.
Jums reikės:
- 2 šaukštų sviesto arba taukų
- 1,5 galvutės česnakų + kelių skiltelių pabaigoje
- 5 – 6 vidutinio dydžio bulvių
- 1 l sultinio
- 2 šaukštų aliejaus
Prieskonių:
- Lauro lapų
- Juodųjų pipirų
- Druskos
Pasirinktinai:
- Viso grūdo bagetės arba paprastos duonos
Patiekimui:
- Tarkuoto sūrio (į sriubą įmaišykite pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
- Nulupkite česnaką.
- Keptuvėje ant ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite bulves.
- Kepkite apie 2 minutes.
- Į bulves sudėkite česnakus (visas skilteles).
- Taip pat įberkite lauro lapų, juodųjų pipirų ir druskos.
- Išmaišykite ir supilkite sultinį.
- Virkite apie 20 minučių, kol bulvės išvirs.
- Kai bulvės išvirs, iš puodo išimkite lauro lapą.
- Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
- Galite įdėti dar kelias česnako skilteles.
- Kiek skiltelių įdėsite, tokio stiprumo bus sriuba, tačiau nuolat ragaukite, kad įsitikintumėte, jog nepersistengėte su stiprumu.
- Išmaišykite ir patiekite!
Pastabos:
Sriuboje yra daug česnakų, todėl žmonės, turintys žemą kraujospūdį, turėtų ją vartoti saikingai arba sumažinti česnakų kiekį.
Vaizdo įrašo medžiaga: