Nors gali atrodyti, kad paruošti šį desertą gali būti labai sudėtinga, tačiau įsitikinsite, kad viskas yra gerokai paprasčiau. Jums tereikės paruošti paprastą tešlą, ir vos po kelių minučių turėsite visą kalną obuolinių spurgų!
Jums reikės:
150 ml pieno
1 kiaušinio
Augalinio aliejaus
120 g miltų
2 šaukštų cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
4-5 saldžių obuolių
Spurgų viršui:
60 g cukraus
0,5 šaukštelio cinamono
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros pieną, kiaušinį, 2-3 šaukštelius augalinio aliejaus, viską gerai suplakite.
Įsijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, druską ir cukrų, viską gerai išmaišykite.
Atskirame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną.
Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas. Supjaustykite 4-5 mm storio žiedais.
Paruoštoje tešloje pamirkykite obuolio griežinėlį, kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Iškeptus obuolių žiedus apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje, dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės.
Skanaus!