Šios spurgos su kefyru iš lėkštės išgaruos akimirksniu! Jos tokios skanios! Tačiau ne bėda, nes ir jas pagaminti labai lengva. Bet kada galėsite pasilepinti šiuo desertu.
Sudėtis:
- 200 ml kefyro
- 4 šaukštai cukraus
- 1 kiaušinis
- žiupsnelis vanilinio cukraus
- 50 g sviesto
- 400-450 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Gaminimas:
- Sviestą išsukite su kiaušiniu ir cukrumi iki vientisos masės. Tada supilkite kefyrą ir išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Užminkykite minkštą tešlą.
- Uždėkite keptuvę ar puodą ant ugnies, kad įkaistų. Stalą pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite iki maždaug 1 cm storio. Spurgas išspauskite su 2 skirtingo dydžio stiklinėmis ar puodeliais.
- Spurgas virkite karštame aliejuje iš abiejų pusių. Riebalų perteklių pašalinkite popieriniais rankšluosčiais. Pabarstykite cukraus pudra ir spurgos su kefyru bus baigtos ruošti!
Skanaus!