Jei nenorite gaminti įmantrių bandelių ar kitų sudėtingų desertų, pabandykite šį receptą! Moravijoje išmokau gaminti šias spurgas su majonezu, jų skonis vertas milijono!
Pagardinus jas vaniliniu kremu, plakta grietinėle ir vaisiais, jos pranoksta bet kokį kitą desertą!
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 100 g majonezo
- 3 kiaušinių trynių
- 250 ml pieno
- 30 g mielių
- 2 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų romo
- 2 šaukštų aliejaus
- Druskos
- Aliejaus kepimui
Kremui:
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 500 ml pieno
- 1 plakamos grietinėlės
- Braškių ar kitų vaisių, supjaustytų gabalėliais
- Arba tik plaktos grietinėlės ir vaisių
Gaminimo eiga:
Iš drungno pieno, trupučio cukraus ir mielių pasigaminkite raugą.
Persijokite miltus į dubenį.
Majonezą sumaišykite su kiaušinių tryniais, cukrumi ir aliejumi.
Suberkite miltus, pagardinkite druska, sumaišykite ir užminkykite vientisą tešlą.
Palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos šaukštu paimkite tešlos gabaliukus, kad gautųsi rutuliukai, ir palikite pakilti dar 15 minučių.
Kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.
Atvėsusias spurgas perpjaukite per pusę.
Konditeriniu maišeliu užpildykite įdaru.
Ant viršaus uždėkite pudingo, tada braškių gabalėlių.
Dar galite uždėti plaktos grietinėlės.
Jei norite pagreitinti darbą, tiesiog įdarykite spurgas braškėmis ir plakta grietinėle.
Galiausiai pabarstykite cukraus pudra.
Linkime gero skonio!