Jei turite vieną kiaušinį, miltų ir pieno, išbandykite šį paprastą spurgų receptą!
Tai – minkščiausios kada nors valgytos spurgos, pagamintos pagal labai paprastą receptą.
Jums reikės:
- 400 g kvietinių miltų
- 10 g šviežių mielių
- 60 ml vandens
- 8 g vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. druskos
- 100 ml pieno
- 50 g sviesto
Papuošimui:
- 1 kiaušinio trynio
- šokolado
- konditerinio kremo
- cukraus pudros
Kaip gaminti?
Į gilų dubenį suberkite miltus.
Viduryje padarykite duobutę, į ją įdėkite mielių ir įpilkite šilto vandens.
Mieles ir vandenį sumaišykite šakute.
Įpilkite vanilinio cukraus, įmuškite kiaušinį ir įberkite cukraus.
Sumaišykite mentele.
Įberkite druskos, įpilkite pieno ir viską gerai išmaišykite.
Rankomis minkykite vientisą tešlą.
Įdėkite minkšto sviesto ir išminkykite.
Tešlą uždenkite maistine folija ir rankšluosčiu. Palikite valandą pastovėti, kad tešla iškiltų.
Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite ir sausainių formele išpjaukite apskritimus.
Apskritimo viduryje išpjaukite nedidelę skylutę.
Ruošinius perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite rankšluosčiu.
Leiskite pastovėti 15 minučių.
Spurgų viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir įsprauskite šokolado gabalėlius.
Pašaukite skardą į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių.
Iškeptas spurgas perpjaukite per pusę ir patepkite kremu.
Spurgas pabarstykite cukraus pudra, o viduryje esančią skylutę patepkite kremu.
Skanaus!
Video pamokėlė: