Kai netikėtai užklups noras suvalgyti kažką saldaus, tikrai rekomenduojame šias išskirtinio skonio spurgas.
Kas galėtų atsispirti tokiam jų skoniui, kuris primena vaikystę, kai jas gamindavo mama…
Skanios naminės spurgos pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą.
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 250 ml pieno
- 2 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 valgomojo šaukšto sviesto
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto sausų mielių
- Citrinos žievelės
Tešlai:
- Augalinio aliejaus
Apibarstymui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Miltus persijokite į dubenį, suberkite mieles, cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelę, plaktą kiaušinį.
Viską išmaišykite elektriniu plaktuvu.
Tada supilkite šiltą pieną, išmaišykite ir minkykite rankomis, kol susidarys vientisa tešla.
Į tešlą įdėkite minkšto sviesto ir gerai išminkykite tešlą.
Aptepkite trupučiu aliejaus, uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu, ir palikite valandai pakilti.
Pakilusią tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į didelį paplotį.
Didesne apvalia forma ar dubenėliu iš tešlos išspauskite apskritimus, o tešlos centre išspauskite nedidelį apskritimą, kad gautumėte didelį apskritimą su skyle viduje.
Sudėkite tešlos apskritimus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pakilti.
Kepkite spurgas keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol kiekviena pusė gražiai paruduos.
Iškepusias spurgas iš abiejų pusių kruopščiai apvoliokite cukraus pudroje.
Iškepusius spurgas galite patiekti ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo instrukcijas rasite čia: