Ingredientai:
Mielinei tešlai:
- Miltai – 600 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Pienas – 250 ml
- Presuotos mielės – 20 g
- Cukrus – 70 g
- Sviestas – 50 g
- Druska – 10 g
Vaniliniam kremui:
- Pienas – 500 ml
- Tryniai – 5 vnt.
- Cukrus – 2,5 valgomieji šaukštai
- Sviestas – 70 g
- Miltai – 25 g
- Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- Pusė vanilės ankšties
Kepimui:
Augalinis aliejus – 1 litras.
Cukrus – 4 šaukštai
Cinamono milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo procesas:
- Pieną pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Sumaišykite pieną su mielėmis, cukrumi, kiaušiniais, miltais, druska ir suminkykite tešlą. Į tešlą įmaišykite sviesto gabalėlius.
- Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 1–1,5 valandos pakilti šiltoje vietoje be skersvėjų. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
- Imkite tešlą ir formuokite mažus rutuliukus (45-50 g), padėkite juos ant kepimo skardos. Uždenkite ir palikite antrą kartą pakilti 1–1,5 valandos šiltoje vietoje be skersvėjų.
- Trynius sumaišykite su cukrumi, suberkite miltus ir krakmolą, išmaišykite iki vientisos masės. Pakaitinkite pieną iki virimo, suberkite vanilės sėklas. 1/2 dalį vanilinio pieno supilkite į bendrą masę ir išmaišykite.
- Gautą masę supilkite į puodą su likusiu pienu ir nuolat maišydami užvirkite, masė turėtų virti 30–40 sekundžių. Įdėkite sviesto ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Sudėkite į dubenį, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą. Sumaišykite cukrų ir cinamoną. Puode įkaitinkite aliejų ir po 2-3 vienetus kepkite spurgas.
- Padėkite spurgas ant popierinio rankšluosčio ir apvoliokite cinamonu su cukrumi. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir juo pripildykite spurgų vidų.
Skanaus!