Riebų maistą mėgsta dauguma žmonių. Ar pažįstate ką nors, kas nemėgtų įdarytų spurgų? Dabar vis labiau populiarėja veganiški saldumynai, tad spurgos be kiaušinių ir sviesto tikrai patiks kiekvienam.
Jums sunku įsivaizduoti spurgas be kiaušinių ir sviesto? Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite, kad tokios spurgos yra labai skanios.
Ingredientai:
- 100 g šviežių mielių;
- 750 g kvietinių miltų;
- 2 stiklinės sojų pieno;
- 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus;
- 2 valgomieji šaukštai cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
- 4 valgomieji šaukštai maltų linų sėmenų;
- aliejus;
- 1/3 puodelio karšto vandens;
- cukraus pudra;
- pasirinktas įdaras.
Gaminimas:
1. Pirmiausia paruoškite mieles ir supilkite į jas cukrų. Palaikykite maždaug 10 minučių. Tada viską sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite šiek tiek pašildytą sojų pieną. Palikite dar 10 minučių pastovėti.
2. Tada gerai maišydami, supilkite 2 puodelius miltų. Padėkite dubenį šiltoje vietoje ir uždenkite audiniu. Palaukite, kol tešla pakils (paprastai tai trunka nuo 45 minučių iki valandos).
3. Kol laukiate, užpilkite linų sėmenis karštu vandeniu. Maišykite juos švelniai, kad vanduo taptų šiek tiek lipnus.
4. Kai tešla pakils, sudėkite vanilinį cukrų, įberkite šiek tiek druskos, supilkite citrinos sultis ir maltus linų sėmenis, sumaišytus su vandeniu.
5. Viską labai kruopščiai išmaišykite ir lėtai suberkite likusius miltus. Užminkykite tešlą ir formuokite jos rutuliukus. Tada įdėkite pasirinktą įdarą į vidų.
6. Spurgas palikite valandai, o tada kepkite keptuvėje. Kepimui galite naudoti kokosų aliejų. Galiausiai sudėkite spurgas ant popierinio rankšluosčio ir leiskite riebalams nuvarvėti. Papuoškite spurgas cukraus pudra.