Šį skanėstą dievina ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Išbandykite lengvai paruošiamą spurgų, nukeliančių į vaikystę, receptą!
Sudėtis:
- 500 g miltų
- 50 ml aliejaus
- 4 šaukštai cukraus
- 1 pakuotė vanilinio cukraus
- 25 g mielių
- 200 ml vandens
- druska
- cukraus pudra
Paruošimo metodas:
- Ištirpinkite mieles 3 šaukštuose šilto vandens. Įdėkite šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
- Į atskirą dubenį supilkite miltus.
- Suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir įdėkite žiupsnelį druskos.
- Supilkite vandenį, aliejų bei iškilusias mielės ir kruopščiai išmaišykite.
- Gautą tešlą plonai iškočiokite.
- Su stikline įspauskite tešlos apskritimus.
- Tada kepkite spurgas keptuvėje su sviestu, kol paruduos.
- Apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės!