Naminiai šprotai yra puikus užkandis. Pirma, jo paruošimas užtruks tik pusantros valandos. Antra, visi ingredientai yra natūralūs, ir jūs galite saugiai duoti tokius šprotus net vaikams. Trečia, finansinės išlaidos bus minimalios. Taigi, perskaitykite ir išsaugokite šį receptą!
Naminiai šprotai, pagaminami per pusantros valandos
Ingredientai:
1 kg kilkių arba stintenių;
7 vnt. lauro lapų;
1 stiklinė plikytos arbatos;
200 ml rafinuoto augalinio saulėgrąžų aliejaus;
2 saujelės svogūnų laiškų;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
3 arbatiniai šaukšteliai jūros druskos;
5 vnt. juodųjų pipirų žirnelių.
Paruošimas:
- Pirmiausia reikia išvalyti žuvį. Nupjaukite galvas ir pelekus. Galite palikti uodegas. Tada kruopščiai nuplaukite jas po tekančiu vandeniu.
- Žuvį išdėliokite puode storu sluoksniu. Pavyzdžiui, puikiai tinka troškinimo puodas arba gili keptuvė. Sumaišykite lauro lapus, plikytą arbatą, svogūnų laiškus, cukrų, pipirus ir druską su augaliniu aliejumi. Tada supilkite gautą mišinį ant žuvies. Ir uždėkite ant silpnos ugnies, uždenkite dangčiu ir troškinkite 90 minučių.
- Po 90 minučių žuvį nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Po to šprotus sudėkite į stiklinį indelį ir padėkite į šaldytuvą.
Iš naminių šprotų galima gaminti įvairiausius užkandžius. Tačiau mūsų mėgstamiausias išlieka klasikinis – ant skrudintos duonos su majonezo – česnakų padažu ir petražolių lapeliais. O jei taip pat dar pridėsite marinuoto agurko arba šviežio pomidoro gabalėlį, tada galėsite pamiršti kitus patiekalus, esančius ant stalo.