Šį fantastišką skanios orkaitėje keptos kiaulienos receptą radome kaip tik jums. Ši kiaulienos sprandinė yra ne tik fantastiškai sultinga, bet ir nepaprastai skani. Labai rekomenduojame šį receptą visiems!
Jums reikės:
- Kiaulienos sprandinės (1,2 kg);
- druskos (1 arbatinio šaukštelio);
- Juodųjų pipirų;
- paprikos prieskonių (1 arbatinio šaukštelio);
- 1-2 valgomųjų šaukštų aliejaus;
- 3-4 valgomųjų šaukštų pomidorų tyrės;
- 4-5 didelių česnako skiltelių.
Garnyras (pasirinktinai):
- Keptos bulvės;
- Bulvių košė;
- Ryžiai;
- Makaronai;
- Salotos.
Gaminimo eiga:
Mėsą nuplaukite, leiskite šiek tiek vandeniui nuvarvėti, tada lengvai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada mėsą supjaustykite maždaug 3 cm storio griežinėliais. Mėsos daužyti nereikia, bet aš esu linkusi „masažuoti ją rankomis“ po prieskonių užbarstymo. Taigi mėsą iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais. Taip pat naudokite ir saldžiosios raudonosios paprikos prieskonius.
Pridėkite prieskonių ir druskos pagal savo skonį, bet rekomenduoju jų dėti mažiau ir, jei reikia, pridėti dar vėliau. Jei norite, galite įdėti ir kitų prieskonių, arba žiupsnelį aitriosios paprikos. Pagardintą mėsą sumaišykite su aliejumi, kuriame prieš tai įmaišykite 1 skiltelę išspausto česnako, leiskite pasimarinuoti bent 1 valandą. Tada perkelkite į kepimo skardą.
Dubenyje pomidorų tyrę sumaišykite su vandeniu, likusį česnaką supjaustykite griežinėliais. Aptepkite tyre mėsą, uždenkite folija ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 40 minučių. Tada nuimkite foliją ir dar šiek tiek pakepkite.
Linkime jums gero apetito!