Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Greita šparagų kreminė sriuba – pavasarinis valgis su daug vitaminų

Šparagų sezonas prasideda balandžio mėnesį ir trunka tik 7-8 savaites. Po to galima nusipirkti tik šaldytų produktų. Taigi, paskubėkite: jei norite pasigaminti ką nors skanaus, maistingo ir sveiko iš šparagų, geriau tai daryti, kol šviežias produktas dar laukia jūsų parduotuvių lentynose. Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti žaliųjų šparagų ir grybų sriubą tyrę. Tai patiekalas, kurį norėsite valgyti kasdien!

Žalia ir tiršta sriuba su šparagais

Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikas. Šparaguose yra vitaminų A, B, C, E, taip pat kalio, kalcio, cinko, fosforo ir kitų medžiagų. Produktas lengvai virškinamas organizme ir turi nedaug kalorijų – tik 20 kcal 100 gramų.

Žalioje trintoje sriuboje su šparagais ir grybais yra daug ląstelienos, ji palengvina virškinimą, stiprina imuninę sistemą, teigiamai veikia akių būklę bei puikiai apsaugo nuo peršalimo ligų. Be to, ji turi nepakartojamą žalią spalvą, kurią tiesiog norėtųsi įdėti į dailininko spalvų paletę. Tai greitai paruošiamas ir paprastas patiekalas, todėl lengvai jį pasigaminsite!

Sudedamosios dalys:

  • 1 svogūnas
  • 300 g bulvių
  • 500 g šparagų
  • 250 g grybų
  • alyvuogių aliejus
  • aitriosios paprikos milteliai
  • druska, juodieji pipirai pagal skonį
  • 0,5 šaukštelio maltos kalendros
  • 0,5 šaukštelio malto muskato riešuto
  • 1,5 l daržovių sultinio
  • 200 ml grietinėlės 22%

Paruošimo būdas:

Nulupkite ir supjaustykite svogūną bei bulves mažais kubeliais. Nupjaukite kietus šparagų galus. Taip pat smulkiai supjaustykite šparagus.

Daržovės sriubai

Į puodą supilkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Įdėkite aitriosios paprikos. Kai svogūnas taps skaidrus, sudėkite grybus, o po to bulves. Išmaišykite, tada sudėkite į puodą supjaustytus šparagus.

Į daržoves suberkite prieskonius: druską, maltus juoduosius pipirus, muskatą ir kalendrą. Sultinį supilkite ant daržovių. Uždenkite dangčiu ir virkite 20 minučių. Tada puodo turinį sutrinkite elektriniu maišytuvu, kad pavyktų pasigaminti kreminę sriubą.

Pabaigoje supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Į puodą taip pat sudėkite nupjautus šparagų galus. Vėl kaitinkite dar 5 minutes, kol suminkštės. Patiekdami žaliąją tyrę galite ją pagardinti žolelėmis arba džiūvėsėliais.

Šiame vaizdo įraše rasite sveikos šparagų ir grybų sriubos receptą.

Iš šparagų galima pagaminti daug skanių ir sveikų patiekalų, o žalioji trinta sriuba yra viena iš jų. Tai nepakartojamas pirmasis patiekalas, puikiai tinkantis pietums. Skanus, sveikas ir gardus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---