Vienas mėgstamiausių daugelio desertų žiemą yra braškių uogienė. Dauguma šeimininkių braškių uogienę gamina gana paprastai. Braškes užpila cukrumi, išverda ir sudeda į stiklainius. Bet taip braškės praranda gražią spalvą, keičia savo kvapą ir skonį. O šis receptas padės išsaugoti tiek spalvą, tiek skonį ir kvapą.
Reikės:
- 2 kg braškių
- 1 kg cukraus
- 0,5 puodelio vandens
Paruošimas:
Rinkitės mažas, bet prinokusias braškes. Nuimkite kotelius, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir perkoškite per sietelį. Tada sudėkite į dubenį.
Kitame puode išvirkite sirupą. Į 1 kg cukraus supilkite 0,5 puodelio vandens ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Sirupą virkite 5–7 minutes, kad jis taptų tirštas, bet ne baltas. Tai patikrinti yra gana paprasta. Šiek tiek sirupo pasemkite šaukštu ir šiek tiek ant jo papūskite. Jei sirupas pasidarė klampus ir beveik sustingęs, tada jis yra paruoštas.
Braškes užpilkite karštu sirupu, uždenkite dangčiu ir atvėsinkite. Tuo metu iš braškių išsiskiria skystis ir sirupas vėl suskystėja. Atvėsusias braškes perkoškite per sietelį ir perkoštas sultis vėl pavirkite 5–7 minutes. Sudėkite braškes atgal į dubenį ir užpilkite virintu karštu sirupu. Leiskite braškėms vėl visiškai atvėsti. Pakartokite šią procedūrą dar kartą. Jei norite, kad sirupas būtų tirštas, įpilkite daugiau cukraus ir gerai užvirkite.
Po trečios procedūros braškių uogas sudėkite į sterilius stiklainius ir užpilkite verdančiu sirupu. Užsukite dangtelius ir šiltai apvyniokite.
Taip paruošta braškių uogienė turi gražią sodrią spalvą ir labai aromatingą kvapą, kuris labai gerai jaučiamas žiemą.