Spagečiai visada primena saulėtą Italiją. Šis patiekalas visada labai lengvai paruošiamas, reikia tik mėgstamo padažo, kuris patiktų tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Jums reikės:
- spagečiai 200 g
- saldieji raudonieji pipirai 2 vnt
- svogūnai 1 vnt
- česnakai 2 skiltelės
- augalinis aliejus 1 valgomasis šaukštas.
- grietinėlės 200 ml
- raudonėlis pagal skonį
- druska pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- malti raudoni saldieji pipirai 1 šaukštelis
Gaminimas:
Išvirkite spagečius, kaip nurodyta ant pakuotės. Nuplaukite paprikas, pašalinkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Nulupkite svogūną ir česnaką, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus. Kepkite, kol svogūnai bus minkšti. Suberkite paprikas. Kepkite, kol pipirai taps minkšti. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir maltų saldžiųjų raudonųjų pipirų. Įpilkite grietinėlės ir troškinkite 2–3 minutes. Nukelkite viską nuo ugnies ir susmulkinkite trintuvu.
Virtus spagečius supilkite į padažą. Sumaišykite. Padėkite ant ugnies ir pašildykite 1-2 minutes. Spagečiai paruošti. Patiekite apibarstę raudonėliu.