Pyragas be miltų yra tikras išsigelbėjimas, kai jums reikia pagaminti vakarienę miniai arba, kad maisto užtektų ir kitos dienos pietums.
Jums reikės:
Įdarui:
- Malta mėsa 400 g
- Svogūnų 1-2
- Saldi paprika 1 vnt
- Morka 1 vnt
- Prieskoniai pagal skonį
Tešlai:
- Varškė 360 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Bulvių krakmolas 3 šaukštai
- Šaukštelis kepimo miltelių
- Sviestas skardai ištepti
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite įdarą. Supjaustykite svogūnus ir papriką, sutarkuokite morką. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Kai aliejus įkais sudėkite svogūną ir leiskite šiek tiek pakepti. Įberkite šiek tiek druskos ir prieskonių, dar šiek tiek pakepinkite ir sudėkite morkas. Sumaišykite ir pakepkite tris minutes. Sudėjus paprikas pakepkite kelias minutes ir sudėkite mėsą. Gerai išmaišykite ir pakepkite, kol mėsa bus paruošta.
Kol įdaras vėsta, galite paruošti tešlą. Paimkite dubenėlį su aukštomis sienomis. Į jį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki purumo. Varškę galima šiek tiek suminkyti šakute ir suberkite į plaktus kiaušinius ir vėl maišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite krakmolą ir kepimo miltelius. Viską sumaišykite su paruošta varškės ir kiaušinių mase. Gerai išmaišykite. Tešla yra paruošta.
Kepimo indą sutepkite sviestu. Paskleiskite pusę tešlos, ant viršaus dėkite visą paruoštą įdarą. Ant jo likusią tešlą. Pyragas be miltų turi būti kepamas įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje, 30–40 minučių, tačiau kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.