Šis labai paprastas ir greitai paruošiamas bulvių ir grybų pyragas nepaliks abejingų. Jį paruošti neužtruksite kelių valandų. Tačiau skonis patiks visiems šeimos nariams.
Jums reikės:
Tešlai:
- Sviesto – 100 gramų
- Grietinės – 140 gramų
- Druskos – 0,5 šaukštelio
- Kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio
- Miltų – 200 gramų
Įdarui:
- Bulvių – 500 gramų
- Grybų – 250-300 gramų
- Svogūnų – 130 gramų (1 vidutinis svogūnas)
- Sviesto – 30–40 gramų
- Druskos, prieskonių, pipirų
- Augalinio aliejaus – skirto kepti
Gaminimas:
Į miltus sudėkite sviestą ir sumaišykite. Miltai neturėtų būti naudojami visi iškart. Geriau šiek tiek pridėti vėliau. Įpilkite druskos, kepimo miltelių ir grietinės. Gerai išminkykite tešlą ir padėkite į šaldytuvą pastovėti.
Smulkiai supjaustykite svogūną. Apkepkite gerai įkaitintame aliejuje. Supjaustykite grybus, Sudėkite prie svogūno ir pakepinkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Atvėsinkite.
Tešla padalinkite į 2 dalis. Viena dalis turėtų būti didesnė, iškočiokite ją ir įtieskite į pasirinktą kepimo indą, kad būtų padengtas visas dugnas ir šonai. Paskleiskite pirmąjį grybų sluoksnį. Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis. Į bulves įberkite druskos, prieskonių ir pipirų. Sumaišykite. Paskleiskite bulves ant grybų. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto.
Iškočiokite antrą tešlos sluoksnį. Uždenkite pyragą ir užspauskite kraštus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Kai bulvių ir grybų pyragas iškepa, išimkite jį iš orkaitės ir palikite jį 10 minučių atvėsti.