Sorų košė yra labai sveikas ir iš ties skanus patiekalas. Ją pagardinti galima įvairiais produktais, šį kartą siūlome išmėginti košę su moliūgais!
Ingredientai:
3 puodeliai pieno;
1 stiklinė sorų;
500 gramų moliūgo;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
sviestas pagal skonį.
Gaminimas:
Nuplaukite ir nusausinkite moliūgą, nulupkite ir supjaustykite minkštimą kubeliais. Tuomet nuplaukite soras. Susmulkintą moliūgą su pienu virkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. Tuomet suberkite soras, cukrų, druską ir viską išmaišykite.
Virkite sorų košę su moliūgu ant silpnos ugnies vis maišydami maždaug 15-20 minučių, kol ji sutirštės. Tada pašaukite košę į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (košė gali būti puode arba ugniai atsparioje keptuvėje) ir kepkite apie 25-30 minučių.
Sorų košė paruošta! Rekomenduojame ją patiekti su sviestu. Skanaus!