Jums reikės:
500 gramų šonkaulių;
druskos;
maltų čili pipirų;
česnakų miltelių;
peletrūno;
baziliko;
rūkytos paprikos miltelių;
Padažui:
pusės puodelio kečupo (118 ml);
šaukšto balzamiko acto;
šaukšto rudo cukraus.
Gaminimas:
Sumaišykite visus prieskonius viename inde ir įtrinkite į šonkaulius.
Apvyniokite šonkaulius dvigubu folijos sluoksniu ir labai sandariai uždarykite užspauskite, kad neištekėtų sultys.
Pašaukite 2 valandoms į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Likus 15 minučių iki dviejų valandų reikia įdėti padažą.
Ruošiant padažą, tiesiog sumaišykite visus reikiamus ingredientus.
Išimkite šonkaulius iš orkaitės ir gausiai ištepkite vieną pusę padažu. Dabar reikia perjungti orkaitę į grilio režimą ir dar pakepti penkias minutes.
Ištraukite ir padarykite tą patį su kita puse. Labai skanu, bet labai kaloringa su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Jei turite kepsninę, tada šonkauliukus galima kepti ant grotelių. Jie taip pat turi būti kepami dvi valandas ant netiesioginės ugnies, tada sutepami padažu ir dar šiek tiek apkepinami.
Skanaus!