Šie šonkauliukai bus aštrūs, bet beprotiškai traškūs. Juos galite pasigaminti pačioje paprasčiausioje virtuvėje. Prieskonių ir padažų pagalba išorėje gausite tobulą, traškią plutą, o patys šonkauliukai bus labai sultingi.
Ingredientai:
- kiaulienos šonkauliai – 2 vnt.
- garstyčios – 3-4 valgomieji šaukštai
- paprikos prieskoniai – 2-3 valgomieji šaukštai
- druskos – 2 arbatiniai šaukšteliai
- šviežiai maltų pipirų pagal skonį
- Vorčesterio padažas – 2 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Sudėkite šonkaulius ant kepimo skardos, padengtos folija. Padažo gaminimas: sumaišykite garstyčias, papriką, druską, Vorčesterio padažą ir pipirus iki vientisos masės.
Padažu iš visų pusių gerai aptepkite šonkaulius. Uždenkite juos folija ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje 3 valandas. Tada išimkite šonkaulius, nuimkite foliją ant viršaus ir užpilkite išsiskyrusias sultis.
Padidinkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 20-25 minutes, kol šonkauliukai apskrus. Skanaus!