Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Švelnus ir sotus šokoladinis tortas „Kava su grietinėle“: labai skanus ir originalus

Vertas šventės!

Ingredientai:

Biskvitui:

miltai – 80 g;
kiaušiniai – 4 vnt.;
kakavos milteliai – 20 g;
citrinos sultys – 0,5 arbatinio šaukštelio;
augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
cukrus – 100 g;
cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

pieniškas šokoladas – 200 g;
grietinėlė 35% riebumo – 350 ml;
tirpi kava – 1 arbatinis šaukštelis.

Grietinėlės putėsiams:

riebi grietinėlė plakimui – 300 g;
kondensuotas pienas – 150 g;
tirpi želatina – 1,5 arbatinio šaukštelio;
vanduo – 35 ml.

Papuošimui:

tamsus šokoladas – 20 g;

Sulaistymui:

tirpi kava – 5 g;
vanduo – 100 g;
cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai.

Forma, kurios skersmuo 21 cm.

Gaminimas:

  1. Kremui grietinėlę pašildykite, neužvirinkite!
  2. Suberkite susmulkintą šokoladą ir kavą, plakite šluotele, kol ištirps.
  3. Kremą atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms, kad grietinėlė gerai išsiplaktų.
  4. Biskvitui atskirkite baltymus nuo trynių. Suberkite persijotus miltus ir žiupsnelį druskos.
  5. Trynius išplakite su puse normos cukraus, kol masė pabals ir cukrus ištirps.
  6. Atskirai išplakite baltymus, supilkite citrinos sultis su likusiu cukraus kiekiu, plakant įdėkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus pudros. Baltymai turi tapti glotnūs, kaip morengui.
  7. Išplaktus baltymus švelniai sumaišykite su tryniais.
  8. Dalį persijotų miltų suberiame į kakavos miltelius ir sumaišome mentele. Sudėkite kelis šaukštus į atskirą dubenį ir įpilkite augalinio aliejaus.
  9. Greitai sumaišykite su didžiąja tešlos dalimi.
  10. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir išlyginkite mentele.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.
  12. Iškepusį biskvitą išimame iš formos ir atvėsiname.
  13. Atšaldytą grietinėlę išplakite, pradėdami nuo minimalaus maišytuvo greičio, plakite iki standumo.
  14. Padalinkite biskvitą į 3 vienodus gabalus.
  15. Sulaistome juos su paruoštu kavos sirupu.
  16. Ant biskvito sluoksnio tepame kremo.
  17. Tortą padedame į šaldytuvą.

  1. Gaminame mousse. Želatiną užpilame vėsiu vandeniu (35-40 ml). Leiskite jai išbrinkti apie 5 minutes, tada pakaitinkite, kol ištirps, perkoškite per marlę ir atvėsinkite.
  2. Grietinėlę išplakite iki standumo, srovele, nenustodami plakti įpilkite kondensuoto pieno (apie pusę indelio), supilkite želatiną ir plakite dar 2 minutes.
  3. Supilkite putėsius ant torto ir vėl įdėkite į šaldytuvą, kol putėsiai sustings ir tortas sumirks.
  4. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu šokoladu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---