Šis paprastas šokoladinis desertas pagal „YouTube“ kanalą yra minkštas, kvapnus ir labai skanus. Be to, jums nereikės naudoti jokių kiaušinių!
Jums reikės:
Tešlai:
- 300 ml kefyro arba jogurto
- 180 g cukraus
- 60 g sviesto
- 25 g kakavos
- 180 g paprastų miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo sodos arba kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilinio cukraus arba 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
- Žiupsnelio druskos
Kremui:
- 200 g tirštos grietinės
- 100 g sviesto (kambario temperatūros)
- 80 g cukraus pudros
- Vanilės
Gaminimo eiga:
Pyrago formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, sieneles patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
PATARIMAS: jei norite, kad bendras pyrago aukštis būtų didesnis, naudokite mažesnę formą.
Dubenyje gerai išmaišykite kefyrą su aliejumi, druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Kefyras neturėtų būti šaltas, todėl jei pamiršote laiku išimti jį iš šaldytuvo, šiek tiek pašildykite.
Miltus sumaišykite su soda arba kepimo milteliais ir kakava.
Sausus ingredientus dviem etapais persijokite į dubenį su kefyru.
Greitais judesiais išmaišykite vientisą tešlą, kuri turi lėtai nutekėti nuo mentelės.
Jei kefyras yra per rūgštus, galite pridėti šiek tiek sodos.
Supilkite tešlą į formą, tešlą kelis kartus stipriau krestelkite ant stalo, kad pašalintumėte orą ir ji tolygiai pasiskirstytų.
Kepkite šį pyrago pagrindą iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Tada atlikite testą su mediniu pagaliuku, kad sužinotumėte, ar tešla yra gerai iškepusi.
Su peiliu išilgai formos krašto apipjaukite pagrindą nuo formos, kad kepinys nuo jos gerai atliptų, ir padėkite ant metalinių grotelių, kur leiskite jam pilnai atvėsti.
Prieš tai nuo jo atsargiai nuimkite prilipusį kepimo popierių.
Cukraus pudrą sumaišykite su minkštu sviestu ir vaniliniu cukrumi.
Tada intensyviai plakite maišytuvu 3-4 minutes, kol kremas taps purus ir baltas.
Tuomet įdėkite didelį šaukštą grietinės ir vėl viską gerai išmaišykite.
Grietinė suteiks kremui purumo ir vientisumo.
Sudėkite dalį kremo į konditerinį maišelį, o likusią dalį paskirstykite tolygiai per visą pagrindo paviršių.
Tada papuoškite viršų kremu iš konditerinio maišelio.
Leiskite jam sustingti šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
PATARIMAS: Jei nenorite, kad kremas būtų tik ant viršaus, galite perpjauti pagrindą per pusę, dalį kremo dėti į vidurį, o likusį – ant viršaus.
Galiausiai galite papuošti lydytu šokoladu, taip pat naudodami konditerinį maišelį.
Nors į tešlą nereikia dėti kiaušinių, pagrindas vis tiek gaunasi labai minkštas ir purus.
Šis desertas yra labai skanus ir esame įsitikinę, kad jis jums labai patiks!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: