Šį pyragą galite paruošti ir laukdami svečių, ir tada, kai tiesiog norisi kažko skanaus. Tereikės paprastų ingredientų, kuriuos galima rasti kiekvienoje virtuvėje, o šio pyrago ruošimui tikrai neteks sugaišti pernelyg daug laiko.
Jums reikės:
Tešlai:
- 1 stiklinės pusiau rupių miltų
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus
- 1 stiklinės užplikytos kavos
- 1 stiklinės aliejaus
- 5 kiaušinių
- 1 pakelio kepimo miltelių
Užtepimui ir užpilui:
- abrikosų uogienės (maždaug 300 ml)
- 250 ml plakamos grietinėlės
- 250 g pieniško šokolado
- juodojo šokolado ir šlakelio aliejaus (nebūtina)
Kaip gaminti?
Pirmiausia užplikykite puodelį stiprios tirpios kavos ir palikite atvėsti.
Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į didelį dubenį.
Plakite rankiniu mikseriu iki vientisos masės.
Paruoštą tešlą supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą.
Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Kai pyragas atvės, užpilkite kava ir patepkite abrikosų uogiene.
Grietinėlę supilkite į puodą, sudėkite šokolado gabaliukus ir nuolat maišydami užvirinkite.
Virkite, kol glajus sutirštės.
Palaukite, kol glajus šiek tiek pravės.
Užpilkite ant pyrago.
2 valandas palaikykite šaldytuve, kad pyragas sustingtų.
Jei norite, prieš patiekdami galite užpilti ištirpintu karštu šokoladu.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: