Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Šokoladinis pyragas su kremu. Šeima susipeš dėl paskutinio gabalėlio!

Kvapnus ir skanus šokoladinis pyragas tikrai nepaliks abejingų. Patikėkite, dėl paskutinio gabalėlio tikrai susipešite su namiškiais!

Ingredientai:

Tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • 120 g cukraus
  • 160 g miltų
  • 30 g kakavos
  • 50 ml aliejaus
  • 50 ml kambario temperatūros pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Kremui:

  • 500 ml plaktos grietinėlės (33%)
  • 500 g maskarponės
  • 120-150 g cukraus pudros
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės arba vanilinio cukraus.

pusryčiai

Glaistui:

  • 80 g juodojo šokolado
  • 120 ml plaktos grietinėlės.

Sirupui:

  • 2-3 valgomieji šaukštai abrikosų uogienės
  • 20-30 ml vandens.

Patiekimui:

  • 150 ml plaktos grietinėlės
  • cukraus pudra
  • kokoso drožlės.

Gaminimas:

1. Paruoškite biskvitą, atskirdami baltymus nuo trynių. Baltymus suplakite į putas, palaipsniui įpilkite cukraus ir plakite, kol masė taps standi.

šokoladinis pyragas

2. Supilkite trynius po vieną ir kruopščiai suplakite maišytuvu.

3. Miltus nedidelėmis dalimis dėkite dubenį ir atsargiai, švelniai maišydami iš apačios į viršų, padarykite tešlą.

šokoladinis pyragas

4. Į atskirą dubenį supilkite kakavą, užpilkite ją aliejumi, išplakite iki vientisos masės, įpilkite pieno ir dar kartą išmaišykite.

5. Į dubenį įdėkite 2–3 šaukštus tešlos, sumaišykite plakikliu ir tada visą įmaišykite į dubenį su tešla.

6. Supilkite tešlą į 20 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į įkaitintą iki 170° C orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių. Praėjus reikiamam laikui, dantų krapštuku patikrinkite, ar biskvitas tikrai iškepęs.

7. Nuimkite kepimo popierių ir leiskite biskvitui visiškai atvėsti.

8. Tuomet paruoškite kremą. Grietinėlę išplakite su cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto, sumaišykite. Tuomet sudėkite maskarponę ir maišykite, kol gausite vientisą masę.

PATARIMAS: Jei kremas per skystas, įpilkite 10 g želatinos.

šokoladinis pyragas

9. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į maždaug 4 lygias dalis.

10. Paruoškite sirupą, sumaišydami uogienę su vandeniu puode ir nuolat maišydami, užvirkite.

šokoladinis pyragas

11. Tuomet pradėkite pyrago pertepimą. Vieną biskvitą apšlakstykite sirupu, ištepkite kremu ir tada ant viršaus uždėkite kitą biskvitą.

Taip pyragą ir sluoksniuokite. Paskutinį biskvitą taip pat apšlakstykite sirupu, bet ant viršaus kremo netepkite.

12. Tuomet pyragą padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, bet geriausia būtų jį palaikyti per naktį.

13. Nuimkite pyrago formą ir užpilkite ant viršaus šokolado glazūrą.

Šokoladą sulaužykite gabalėliais, užpilkite karštu vandeniu (bet nevirkite) ir sumaišykite iki vientisos masės. Uždenkite glajų maisto folija ir leiskite jam visiškai atvėsti.

šokoladinis pyragas

14. Išplakite grietinėlę su cukrumi, ištepkite ja pyrago šonus ir galiausiai apibarstykite pyragą kokoso drožlėmis.

Šis desertas yra toks geras, kad vieno gabalėlio jums tikrai neužteks.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---