Kvapnus ir skanus šokoladinis pyragas tikrai nepaliks abejingų. Patikėkite, dėl paskutinio gabalėlio tikrai susipešite su namiškiais!
Ingredientai:
Tešlai:
- 4 kiaušiniai
- 120 g cukraus
- 160 g miltų
- 30 g kakavos
- 50 ml aliejaus
- 50 ml kambario temperatūros pieno
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui:
- 500 ml plaktos grietinėlės (33%)
- 500 g maskarponės
- 120-150 g cukraus pudros
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės arba vanilinio cukraus.
Glaistui:
- 80 g juodojo šokolado
- 120 ml plaktos grietinėlės.
Sirupui:
- 2-3 valgomieji šaukštai abrikosų uogienės
- 20-30 ml vandens.
Patiekimui:
- 150 ml plaktos grietinėlės
- cukraus pudra
- kokoso drožlės.
Gaminimas:
1. Paruoškite biskvitą, atskirdami baltymus nuo trynių. Baltymus suplakite į putas, palaipsniui įpilkite cukraus ir plakite, kol masė taps standi.
2. Supilkite trynius po vieną ir kruopščiai suplakite maišytuvu.
3. Miltus nedidelėmis dalimis dėkite dubenį ir atsargiai, švelniai maišydami iš apačios į viršų, padarykite tešlą.
4. Į atskirą dubenį supilkite kakavą, užpilkite ją aliejumi, išplakite iki vientisos masės, įpilkite pieno ir dar kartą išmaišykite.
5. Į dubenį įdėkite 2–3 šaukštus tešlos, sumaišykite plakikliu ir tada visą įmaišykite į dubenį su tešla.
6. Supilkite tešlą į 20 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į įkaitintą iki 170° C orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių. Praėjus reikiamam laikui, dantų krapštuku patikrinkite, ar biskvitas tikrai iškepęs.
7. Nuimkite kepimo popierių ir leiskite biskvitui visiškai atvėsti.
8. Tuomet paruoškite kremą. Grietinėlę išplakite su cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto, sumaišykite. Tuomet sudėkite maskarponę ir maišykite, kol gausite vientisą masę.
PATARIMAS: Jei kremas per skystas, įpilkite 10 g želatinos.
9. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į maždaug 4 lygias dalis.
10. Paruoškite sirupą, sumaišydami uogienę su vandeniu puode ir nuolat maišydami, užvirkite.
11. Tuomet pradėkite pyrago pertepimą. Vieną biskvitą apšlakstykite sirupu, ištepkite kremu ir tada ant viršaus uždėkite kitą biskvitą.
Taip pyragą ir sluoksniuokite. Paskutinį biskvitą taip pat apšlakstykite sirupu, bet ant viršaus kremo netepkite.
12. Tuomet pyragą padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, bet geriausia būtų jį palaikyti per naktį.
13. Nuimkite pyrago formą ir užpilkite ant viršaus šokolado glazūrą.
Šokoladą sulaužykite gabalėliais, užpilkite karštu vandeniu (bet nevirkite) ir sumaišykite iki vientisos masės. Uždenkite glajų maisto folija ir leiskite jam visiškai atvėsti.
14. Išplakite grietinėlę su cukrumi, ištepkite ja pyrago šonus ir galiausiai apibarstykite pyragą kokoso drožlėmis.
Šis desertas yra toks geras, kad vieno gabalėlio jums tikrai neužteks.