Puikus skanaus šokoladinio pyrago su karamele ir šokoladu receptas iš „YouTube“ kanalo.
Šį receptą radome „YouTube“ kanale ir šis desertas tikrai nuostabus!
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 5 šaukštų cukraus 100 gramų
- 5 šaukštų aliejaus 50 ml
- 5 šaukštų pieno 70 ml
- 5 šaukštų miltų 100 gramų
- 3 šaukštų kakavos miltelių 30 g
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 7 g
- Pakelio vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
Biskvito suvilgymui:
- Stiklinės pieno
- 2in1 kavos pakelio
Kremo sluoksniui:
- Pusė litro pieno
- 50 g kukurūzų krakmolo
- Pakelio vanilinio cukraus
- Ketvirtadalio puodelio cukraus 120 gramų
- 1 valgomo šaukšto sviesto 15 gramų
- Šokoladinio deserto 125 g
- 60 gramų juodojo šokolado
Glajui:
- 140 g juodojo šokolado
- Ketvirtadalio puodelio karšto pieno 70 ml
Papuošimui:
- Šokolado dekoravimui
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia paruoškite biskvitą.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį cukraus, vanilinį ir paprastą cukrų ir išmaišykite.
- Sudėkite kitus ingredientus – pieną, sviestą ir gerai išmaišykite.
- Galiausiai įmaišykite sausus ingredientus – persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais.
- Patepkite pyrago formą riebalais.
- Supilkite tešlą į kepimo formą.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (priklausomai nuo torto formos dydžio – kuo aukštesnis biskvitas, tuo ilgiau jis kepa).
- Iškepusį biskvitą suvilgykite karštu pienu, kuriame išmaišėte kavą.
Dabar paruoškite kremą:
- Keptuvėje ištirpinkite cukrų.
- Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
- Dabar sudėkite šokoladinį desertą ir gerai išmaišykite – tegul šiek tiek paverda.
- Į pieną suberkite krakmolą, išmaišykite ir uždekite ant ugnies.
- Į karštą pieną lėtai supilkite paruoštą karamelės mišinį iš keptuvės ir gerai išmaišykite.
- Nuolat maišydami virkite, kol išvirs vientisas ir tirštas kremas.
- Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite šokoladą – maišydami jį ištirpinkite.
- Supilkite paruoštą kremą ant biskvito ir išlyginkite, palikite atvėsti.
- Galiausiai ant viršaus užpilkite pieno ir šokolado glajų (šokoladą ištirpinkite karštame piene).
- Užpilkite ant pyrago viršaus ir palikite atvėsti.
- Papuoškite riešutais arba šokoladiniais pabarstukais.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo instrukcijos: