Aš nežinau šio recepto paslapties, kodėl jis visiems taip patinka!
Mums reikės:
šokolado (kartaus) – 200 g
sviesto – 120 g
cukraus – 150 g
kiaušinių – 5 vnt.
miltų – 150 g
minkštos varškės – 300 g
vanilinis cukraus – 1 pakuotės
šaldytų vyšnių – 400 g
druskos – žiupsnelio
Gaminimas:
Šokoladą sulaužykite į gabalus. Ištirpinkite kartu su aliejumi vandens vonelėje.
Nuimkite nuo kaitros ir atvėsinkite iki kambario temperatūros . Būtina atvėsinti, kad kitame etape – pridedant kiaušinių – pastarieji nesušoktų.
Į šokolado masę įpilkite 100 g cukraus, po to įmuškite 3 kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio įmušimo švelniai išmaišykite.
Supilkite miltus ir druską.
Į varškę įmuškite 2 kiaušinius ir įdėkite 50 g cukraus, įpilkite druskos ir vanilinio cukraus.
Varškę sumaišykite iki kreminės konsistencijos. Formą aukštais kraštais ištepkite sviestu, supilkite tešlą, išdėstykite formoje.
Išskirsčius varškės masę, ant jos sudėkite atšildytas vyšnias.
Recepte siūloma daugiasluoksnė trijų komponentų seka: pirmoji 1/3 šokoladinės tešlos, 1/2 varškės masės, 1/2 vyšnių; tada vėl 1/3 šokolado tešlos, 1/2 grietinėlės sūrio ir 1/2 vyšnių.
Tuomet reikia užbaigti paskutinį trečdalį šokoladinės tešlos. Man nepavyksta, greičiausiai dėl to, kad naudoju didelę formą.
Todėl gaminu tik 4 sluoksnius: šokoladas, varškė, vyšnios ir dar kartą varškė. Tai neturi įtakos pyrago skoniui.
Aš stengiuosi tolygiai paskirstyti tešlą. Viršutiniame sluoksnyje padarykite raštą.
Kepkite 40-50 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros.
Svarbiausia – neperkepkite pyrago. Geriau išjunkite orkaitę anksčiau nei vėliau.