Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Svajonių desertas iš paprastų ingredientų, kurių beveik visada turite namuose: išbandykite jį šiandien!

Šis skanus desertas jus sužavės ne tik savo skoniu, bet ir paprastumu. Kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje ir valgyti jį – tikras malonumas. Bet užteks kalbų – paruoškite šį desertą jau šiandien!

Gaminimo eigą galite rasti „YouTube“ kanale, ir šį desertą pavyks paruošti net jei ir neturite kepimo patirties.

Pabaigoje taip pat rasite papildomą receptą.

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 125 g paprastų miltų
  • 130 g cukraus
  • 10 g kepimo miltelių
  • 60 g kakavos
  • 35 g lydyto sviesto
  • 25 x 30 cm dydžio kepimo skardos

Kremui:

  • 8 kiaušinių baltymų
  • 300 g cukraus pudros
  • 10 g želatinos
  • 100 ml vandens

Glaistui:

  • 250 g kepinių šokolado
  • 50 g sviesto

Gaminimo eiga:

Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius, suberkite cukrų.

Plakite, kol cukrus ištirps.

Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į kiaušinių masę.

Sudėkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą, išmaišykite ir suplakite, kad susidarytų tiršta kakavinė tešla.

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą, įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių.

Tuo tarpu į dubenį įdėkite 8 atskirtus kiaušinių baltymus ir pradėkite plakti rankiniu plaktuvu, palaipsniui įmaišydami cukraus pudrą.

Plakite, kol susidarys standžios putos, tada įmaišykite išbrinkusią ir ištirpintą želatiną.

Ant iškepto kakavinio pagrindo tolygiai užtepkite kremą iš baltymų.

Norėdami pagaminti glajų, vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite susmulkintą šokoladą ir sviestą, o tada gerai išplakite.

Užpilkite desertą glajumi, tolygiai paskleiskite jį po visą paviršių ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

Po to jį supjaustykite ir galėsite patiekti.

Mėgaukitės!

Papildomas receptas

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • 5 g vanilės esencijos
  • 10 g kepimo miltelių
  • Vienos citrinos žievelės
  • 100 g paprastų miltų
  • 40 g kakavos

Kremui:

  • 100 g grietinės
  • 200 g cukraus
  • 80 g vanilinio pudingo miltelių
  • 500 ml pieno
  • 200 g vyšnių arba vyšnių kompoto
  • 300 ml vyšnių arba rūgščių vyšnių sulčių
  • 10 g kukurūzų krakmolo + 20 ml vandens

Gaminimo eiga:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite iki putų konsistencijos.

Įmaišykite vanilės esenciją, kepimo miltelius, citrinos žievelę, miltus ir kakavos miltelius.

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes 180°C temperatūroje.

Tuo tarpu paruoškite kremą. Į puodą supilkite grietinę, suberkite cukrų ir pudingo miltelius, ir viską užpilkite pienu.

Išmaišykite rankiniu plakikliu ir virkite ant viryklės nuolat maišydami, kol kremas sutirštės.

Naudodami mažą konditerinį peiliuką (arba dekoravimo antgalį) iškeptame pyrage tolygiai vieną šalia kitos padarykite skylutes ir ant jų paskirstykite paruoštą kremą.

Ant viršaus sudėkite vyšnias arba trešnes, o jų sultis supilkite į puodą ir supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą. Virkite, kol masė sutirštės.

Ant deserto viršaus paskleiskite sutirštėjusį sulčių sluoksnį ir 1 valandą palaikykite šaldytuve.

Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.

Mėgaukitės!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---