Šokoladinis pyragas yra kiekvieno vaiko mėgstamiausias desertas. Siūlome išmėginti ir įsitikinti tuo patiems. Patikėkite, suvalgius vieną gabalėlį, norėsis dar!
Ingredientai:
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- cukraus – 200 g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- riebus pienas – 50 ml;
- kakava – 3 valgomieji šaukštai;
- kepimo milteliai – 1 pakelis;
- miltai – pusė stiklinės.
Impregnavimui:
- kakava – 1 valgomasis šaukštas;
- cukrus – 3 valgomieji šaukštai;
- pienas – 160 ml.
Šokolado glazūrai:
- kakava – 4 valgomieji šaukštai;
- cukrus – 5 valgomieji šaukštai;
- pienas – 200 ml;
- sviestas – 50 g.
Kremui:
- riebi grietinėlė – 400 g;
- cukraus pudra – 3 valgomieji šaukštai;
- kakava – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki tirštumo. Supilkite pieną ir augalinį aliejų, plakite toliau. Į masę sudėkite kakavą ir kepimo miltelius, išplakite, suberkite miltus. Užpilkite tešlą ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Sumaišykite visus impregnavimo ingredientus ir užvirkite, tada nukelkite nuo ugnies. Išimkite biskvitą iš kepimo formos, nuimkite kepimo popierių ir įdėkite atgal į formą, apipilkite šilta impregnavimo mase.
Tada gaminkite glajų, sujungdami visus ingredientus. Kai jis pradės burbuliuoti, nukelkite nuo ugnies. Kremui iki purumo išplakite riebią grietinėlę su pudra, tada padalinkite masę į dvi dalis ir į vieną sudėkite kakavą ir išplakite.
Ant biskvito tepkite kremą su kakava, ant viršaus dėkite baltą kremą, išlyginkite ir padenkite glaistu. Tada padėkite pyragą į šaldytuvą ir palaikykite kelias valandas.