Pagal šį receptą iškeptas šokoladinis pyragas tinka valgyti ir vienas, ir perteptas kremu. Skonis ir tekstūra maloniai jus nustebins. Paragaukite šio nuostabaus deserto!
Sudėtis
2,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
6 šaukštai kakavos
1,5 šaukštelio sodos
1 stiklinė pieno
1/3 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
1 stiklinė verdančio vandens
Kremui:
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės grietinės
Gaminimas
Į dubenį supilkite vieną stiklinę cukraus. Įmuškite kiaušinius. Plakite maišytuvu iki purumo. Plakite toliau ir supilkite pieną bei saulėgrąžų aliejų.
Į kitą indą suberkite miltus, kakavą, sodą, likusį cukrų. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Sausą mišinį dalimis supilkite į pieno ir kiaušinių masę, visą laiką maišydami iki vientisos masės.
Kai išmaišysite iki vientisos masės ir visi produktai baigsis, greitai supilkite stiklinę verdančio vandens ir nedelsdami viską išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepdamas pyragas labai pakyla, todėl reikia didesnės kepimo formos. Ją galite iškloti kepimo popieriumi, šiek tiek sutepti sviestu. Supilkite pyrago tešlą į formą. Pašaukite kepimo formą į orkaitę maždaug 50 minučių.
Tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių, uždenkite popieriumi ir kepkite dar 15–20 minučių. Tuo metu galite pasigaminti kremą. Maišytuvu sumaišykite grietinę su cukrumi, kad cukrus visiškai ištirptų.
Kai pyragas šiek tiek atvės, aštriu peiliu supjaustykite jį į 3 dalis ir sutepkite anksčiau paruoštu kremu. Torto viršų galima papuošti lydytu šokoladu.
Šokoladinis pyragas turi šiek tiek pastovėti, o tada jį jau galima tiekti ant stalo.