Subtilus šokoladinis pyragas su gardžiu kremu tikrai patiks kiekvienam smaližiui. Šį desertą gaminau šeimos šventei, ir vos po keliolikos minučių iš jo liko tik trupiniai. Svečiai negailėjo pagyrų, todėl nusprendžiau šiuo receptu pasidalinti ir su jumis.
Jums reikės:
Tešlai:
- 3 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 220 g granuliuoto cukraus (1 stiklinės)
- 160 ml saulėgrąžų aliejaus
- 250 ml pieno (1 stiklinės)
- 1 arb. š. tirpios kavos
- 20 g nesaldintos kakavos (1 valg. š.)
- 20 g kepimo miltelių (1 valg. š.)
- 300 g kvietinių miltų
Kremui:
- 320 ml pieno
- 3 valg. š. cukraus
- 3 valg. š. „Nesquik“
- 10 g kukurūzų krakmolo
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. tirpios kavos
- juodojo šokolado
Kaip gaminti?
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius.
Suberkite druską, vanilės ekstraktą, cukrų ir plakite mikseriu maždaug 3 minutes.
Plakdami įpilkite aliejaus.
Į pieną suberkite tirpią kavą, išmaišykite, supilkite į kiaušinių mišinį ir išmaišykite.
Per sietelį į mišinį persijokite miltus.
Persijokite kakavą ir kepimo miltelius. Išmaišykite.
Paruoštą tešlą supilkite į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Kepimo formą įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 minutes 180°C temperatūroje.
Paruoškite įdarą.
Į puodą supilkite pieną.
Suberkite cukrų, „Nesquik“, kavą, vanilės ekstraktą, kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite.
Maždaug minutę pavirkite ant silpnos ugnies.
Iškepusioje tešloje storesniu iešmeliu padarykite duobutes.
Vis dar karštą pyragą užpilkite šaltu kremu ir palikite 10 minučių susigerti.
Viršų pabarstykite tarkuotu šokoladu.
Štai ir viskas – galite patiekti.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: