Šį šokoladinį pyragą pamėgs visi: tiek jauni, tiek suaugę, tad patiekti jį galėsite įvairiausioms progoms arba mėgautis įprastai prie kavos ar arbatos puodelio.
Jums reikės:
Tešlai:
- 2 stiklinių paprastų miltų
- 1 puodelio cukraus
- Druskos
- 50 ml augalinio aliejaus
- 3 kiaušinių
- ½ puodelio kakavos
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 200 g grietinės
Įdarui:
- 395 g kondensuoto pieno
- 50 g kokosų drožlių
- 1 v. š. sviesto
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite įdarą. Į puodą supilkite kondensuotą pieną, sudėkite kokosą ir šaukštą sviesto.
Nuolat maišydami ingredientus virkite ant silpnos ugnies iki kol mišinys pradės lipti prie puodo šonų.
Įdarą perkelkite į kitą indą ir uždenkite maistine plėvele. Palikite atvėsti.
Tuomet pereikite prie tešlos ruošimo.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, puodelį cukraus ir supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite.
Tuomet sudėkite du puodelius išsijotų miltų ir kakavą. Maišykite viską tol, kol susidarys vientisa tešla.
Sudėkite grietinę bei kepimo miltelius ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
Formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sudėkite tešlą ir tuomet įdarą, kurį paruošėte pradžioje.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepus pyragui leiskite atvėsti, o tuomet patiekite.
Skanaus!
Receptą galite sekti ir vaizdo įraše: