Jei esate šokoladinių pyragų mėgėjas, šis jums tikrai patiks. Jį paruošti nėra sunku, o skonis iš tiesų nepakartojamas.
Biskvitui paruošti jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 200 g margarino
- 100 g šokolado
- 4 šaukštų paprastų miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
Kremui:
- 0,5 l saldžios grietinėlės
- 200 g šokolado
- 1 šaukšto cukraus
Gaminimo eiga:
Biskvito paruošimas
Išplakite baltymus iki standžių putų konsistencijos.
Išplakite keturis kiaušinių trynius su cukrumi.
Įdėkite ištirpinto margarino ir šokolado, miltų, sumaišytų su kepimo milteliais.
Galiausiai rankomis įmaišykite turimus 4 kiaušinių baltymus.
Kepkite (ant kepimo skardos, kurios dydis apie 20 × 35 cm) 180°C temperatūroje apie 20 minučių.
Iškepusį gaminį patikrinkite mediniu pagaliuku.
Kremui:
Kaitinkite saldžią grietinėlę, šokoladą ir cukrų ant silpnos ugnies (lėtai maišydami), kol taps vientisa mase.
Iškeptą biskvitą šakute subadykite keliose vietose ir dar kol jis neatšalo, ant jo užpilkite šiltą kremą.
Pirmiausia leiskite pyragui atvėsti iki kambario temperatūros, tada įdėkite jį į šaldytuvą, kad gerai atvėstų ir sustingtų kremas.
Supjaustykite ir galite patiekti.
Linkime gero skonio!