Skanus šokoladinis pyragas, kuris yra fantastiškai drėgnas ir sultingas. Būtinai užsirašykite šį receptą, pyragas labai skanus! Jei mėgstate šokoladinius desertus, šis greitai paruošiamas pyragas bus jūsų geriausias pasirinkimas!
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- puodelio pusiau rupių miltų
- ½ puodelio cukraus
- ½ puodelio kakavos
- ½ puodelio aliejaus
- kepimo miltelių
- vyšnių arba smulkintų riešutų
Pyrago pertepimui:
- Džemo, puikiai tiks rūgštesnis
Glajui:
- 200 g konditerinio šokolado
- plakamos grietinėlės
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite sausus ingredientus, t. y. miltus, kepimo miltelius, cukrų ir kakavą.
- Įberkite žiupsnelį druskos, kad išryškėtų skonis.
- Tada įmaišykite aliejų ir kiaušinius.
- Juos galite atskirti – tiesiog sudėkite trynius, o baltymus išplakite iki baltų standžių putų.
- Tada atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite, pavyzdžiui, manų kruopomis ir supilkite mišinį.
- Ant viršaus uždėkite vyšnių puseles be kauliukų, geriausia iš kompoto.
- Kepdamos vyšnios šiek tiek įsigers į tešlą.
- Vietoj vyšnių galite naudoti smulkintus riešutus.
- Pašaukite tešlą į iki 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių.
- Kepimo trukmė gali skirtis, priklausomai nuo orkaitės tipo.
- Kai pyragas bus beveik iškepęs, tikrai pajusite malonų aromatą.
- Ar pyragas gerai iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu.
- Iškepusį pyragą atvėsinkite ir aptepkite uogiene.
- Galite naudoti ne tik abrikosų uogienę. Pavyzdžiui, mums labiausiai patiko apteptas su šokoladiniu kremu.
- Galiausiai pyragą apipilkite šokoladu, kaip įprasta.
- Galite susmulkinti šokoladą, įpilti grietinėlės ir švelniai pakaitinti, kad mišinys taptų vientisas.
- Jei norite, taip pat galite pasirinkti ištirpinto šokolado ir grietinėlės glajų.
- Tada šokoladas vis dar bus minkštas, nes dėl grietinėlės jis nebus visiškai sustingęs, ir tai tiesiog puiku!
- Viršų galite papuošti paruoštu šokoladiniu glajumi – suformuokite tinklelio formą.
Linkime gero skonio!