Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

Itin lengvai paruošiamas ir skanus šokoladinis pyragas – patiks visiems šokolado mėgėjams

Jei mėgstate šokoladą – tuomet šis pyragas kaip tik jums! Švelnus kremas ir saldus šokoladinis glajus tikrai jus nustebins, o artėjant braškių sezonui – netrūks ir uogų papuošimui.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • 1 puodelis (200ml) cukraus pudros
  • 1 puodelis paprastų miltų
  • 3 šaukštai kakavos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Kremui:

  • 1l pieno
  • 4 šaukštai miltų
  • 4 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 1,5 stiklinės cukraus pudros
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 400ml plaktos grietinėlės

Glajui:

  • 200ml plaktos grietinėlės
  • 100g pieniško šokolado

Papuošimui:

  • Braškės

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Tuomet palaipsniui berkite persijotus miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą (kuo platesnė kepimo skarda – tuo pyragas bus žemesnis).

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepus leiskite pyrago pagrindui atvėsti ant grotelių.

Tuo metu, kol pyrago pagrindas kepa, atskirame inde sumaišykite pieną, miltus, kukurūzų krakmolą, cukraus pudrą ir kiaušinius.

Tuomet ištirpinkite sviestą ir į jį sudėkite vanilinį cukrų, išmaišykite. Palaukite, kol sviestas šiek tiek atvės ir supilkite į jį likusią kremo masę. Gerai išmaišykite.

Galiausiai išplakite grietinėlę ir tuomet švelniai po truputį ją sudėkite į paruoštą kremo masę švelniai maišant.

Paruoštą kremą padalinkite per pusę.

Vieną dalį kremo užtepkite ant atvėsusio pyrago pagrindo, negražius kraštelius nupjaukite, sutrupinkite ir pabarstykite ant ką tik užtepto kremo. Tuomet užtepkite dar vieną kremo sluoksnį.

Viską gražiai išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

Kol kremas stingsta – paruoškite šokoladinį glajų. Pašildykite grietinėlę ir į ją sudėkite pienišką šokoladą, nuolat maišykite, iki kol masė taps vientisa.

Palaukite, kol glajus atvės, ir tuomet užpilkite jį ant sustingusio pyrago ir įdėkite pyragą atgal į šaldytuvą.

Na ir paskutinis žingsnis – papuošti šį skanų pyragą šviežiomis braškėmis ar kitomis uogomis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Testas, kuris pagaliau atsakys į klausimą, kas iš tikrųjų esate: intravertas, ekstravertas ar ambivertas

Ar kada nors susimąstėte, koks iš tikrųjų yra jūsų asmenybės tipas? Esate linkęs mėgautis vienuma kaip intravertas, energijos semiatės iš bendravimo kaip ekstravertas, ar...

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...
---