Šokoladinis keksas su avietėmis bus puikus desertas prie skanios arbatos. Pasigaminkite jį ir pamaloninkite savo šeimos narius.
Ingredientai:
- miltai – 150 g
- cukrus – 170 g
- karštas šokoladas – 200 g
- sviestas – 100 g
- natūralus jogurtas – 125 g
- kiaušiniai – 2 vnt.
- kepimo milteliai – 4 g
- šaldytos avietės – 250 g.
Gaminimas:
Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Sviestą ištirpinkite atskirai. Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada įpilkite jogurto, įdėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tešlą. Tada į tešlą įpilkite ištirpintą sviestą ir ištirpintą šokoladą. Gerai išmaišykite.
Formą ištepkite sviestu ir paskleiskite tešlą. Ant viršaus sudėkite šaldytas avietes. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Iškepusį pyragą papuoškite šviežiomis avietėmis. Skanaus!