Šokoladinis keksas, paprastas ir skanus desertas. Jis primins vaikystę ir patiks visiems šeimos nariams. Ypač jį mėgsta vaikai.
Jums reikės:
- 200 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelis be kepimo miltelių
- 1 šaukštelis kepimo sodos
- 170 g cukraus
- 40 g kakavos
- 250 ml verdančio vandens
- 100 ml augalinio aliejaus
- 90-100 g tamsaus šokolado
- 40-50 g graikinių riešutų
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite šokoladą. Susmulkinkite graikinius riešutus. Į dubenį suberkite miltus, sodą ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Į kitą dubenį supilkite kakavos miltelius ir cukrų, užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite su šluotele. Supilkite augalinį aliejų, sumaišykite.
Į skystą mišinį supilkite sausą miltų mišinį su soda ir kepimo milteliais. Maišykite iki vientisos masės. Į tešlą įmaišykite susmulkintus riešutus ir šokoladą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą. Dėkite į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių). Kepkite 30 minučių. Uždenkite folija ar kepimo popieriumi, kepkite dar 30–40 minučių.
Šokoladinis keksas paruoštas, galite jį aplieti šokoladu ar kitu mėgstu glaistu.