Kepti kelis biskvito sluoksnius naminiam tortui yra šiek tiek nuobodu. Daug paprasčiau pagaminti vieną storą biskvitą ir tada jį supjaustyti reikiamais sluoksniais. Mes jums siūlome šokoladinio biskvito receptą, su kuriuo susidoros net pradedantieji, reikės tik laikytis atitinkamų gaminimo žingsnių.
Šiame deserte puikiai dera sodrus šokolado skonis ir spalva bei švelni, biskvitinė tekstūra. Biskvitą galėsite lengvai pjaustyti į tiek sluoksnių, kiek reikia – 2, 3 ar net 4. Tinka bet koks kremas. Kita vertus, biskvito nereikia privalomai mirkyti, todėl jį galima patiekti kaip atskirą skanėstą prie arbatos.
Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kvietiniai miltai 100 g
- Kakavos milteliai 50 g
- Cukrus 200 g
- Kepimo milteliai 0,5 šaukštelio
- Sviestas pagal skonį
Paruošimo būdas
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus atšaldykite šaldytuve, kad juos būtų galima geriau išplakti. Kiaušinių trynius išplakite mikseriu su 100 g cukraus.
Kiaušinių baltymus pradėkite plakti mikseriu nedideliu greičiu, paskui palaipsniui padidinkite greitį iki maksimalaus. Į plakamus baltymus palaipsniui suberkite likusį cukrų, tada vėl įjunkite mikserį. Plakite tol, kol gausite standžią masę, kuri neiškris apvertus dubenį aukštyn kojomis.
Į baltymus supilkite išplaktus kiaušinių trynius, mentele atsargiai maišydami iš apačios į viršų, kad mišinys nenusėstų. Nedideliais kiekiais suberkite persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais.
Tešlą sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Pašaukite į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę 30-40 minučių. Kepdami neatidarykite orkaitės durelių, kitu atveju tešla gali sukristi.
Iškepusį biskvitą patikrinkite dantų krapštuku. Karštą pyragą palikite atvėsti formoje, po to perkelkite ant vielinių grotelių arba virtuvinės lentelės. Atvėsusį biskvitą galima išilgai perpjauti į kelias dalis.
Dažniau lepinkite save ir savo šeimą gardžiais desertais namuose. Linkime, kad jums gaminti visuomet būtų malonu!