Bananų pyragas tikrai gali pagerinti nuotaiką. Unikalus bananų ir šokolado derinys privers nusišypsoti kiekvieną, kuris paragaus! Pagaminti tokį pyragą labai lengva, o svarbiausia – greita.
Patiekalas išeina gana didelis, todėl geriausia jį supjaustyti mažomis riekelėmis. Norėdami papuošti, pagal pageidavimą pabarstykite cukraus pudra ir mėtų lapeliais.
Ingredientai:
2 kiaušiniai
100 g sviesto
50 g augalinio aliejaus
0,5 šaukšto cukraus
1,5 šaukšto miltų
3 šaukštai kakavos
2 bananai
0,5 šaukštelio sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
50 g šokolado
žiupsnelis druskos
cukraus pudra
Gaminimas:
Patogiame inde sumaišykite suminkštintą sviestą, cukrų ir kiaušinius. Viską plakite mikseriu iki vientisos masės. Nulupkite vieną bananą ir sutrinkite trintuvu. Į kiaušinių-sviesto mišinį įpilkite bananų tyrę. Į ją suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir kepimo sodą. Gerai išmaišykite.
Įpilkite kakavos ir augalinio aliejaus. Išmaišykite tešlą. Antrąjį bananą nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir taip pat sudėkite į tešlą. Susmulkinkite gabalėlį šokolado, suberkite į tešlą. Tešla turėtų panašėti į tirštą grietinę.
Supilkite tešlą į formą, išteptą nedideliu sviesto gabalėliu. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 40 minučių. Bananų pyragas paruoštas!