Atostogų sezono skanėstas!
Sudedamosios dalys:
- Sviestas – 110 g
- Miltai – 320 g
- Grietinė – 130 g
- Cukrus – 140 g
- Kakavos milteliai – 3 šaukštai
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Varškė – 250 g
- Citrinos žievelė – 1 valgomasis šaukštas
- Kardamonas – 9 šaukšteliai
- Kukurūzų miltai – 2 šaukštai
- Druska – 1 žiupsnelis
Paruošimo būdas:
- 60 g cukraus sumaišykite su kiaušinio baltymu, citrinos žievele ir kardamonu bei varške iki vientisos masės.
- Jei masė gavosi pakankamai skysta, įberkite krakmolo. Įdėkite gautą masę į šaldytuvą.
- Sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Tada sudėkite atšaldytą kubeliais supjaustytą sviestą ir rankomis sutrinkite mišinį iki birios masės.
- Įmaišykite grietinę ir kiaušinio trynį, ir išminkykite minkštą tešlą.
- Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 40 minučių šaldytuve.
- Suformuokite tešlą į dešros formą ir supjaustykite ją į 16 vienodų gabalėlių.
- Suformuokite iš tešlos rutuliukus, padarykite įpjovą nuo vidurio iki kepinio krašto.
- Į vidų įdėkite varškės įdarą ir po to suformuokite į rutuliuką.
- Padėkite tešlos gabalėlius į šaldytuvą 15 minučių, tada išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 180°C temperatūroje orkaitėje 25 minutes.
Gero apetito!