Kiekviena įgudusi šeimininkė tikrai moka pasigaminti šokoladinius sausainius namuose. Tačiau kiek originalus bus toks desertas? Deja, bet daugelis naminių sausainių receptų yra labai panašūs vienas į kitą. Ir rezultatas gaunasi panašus.
Štai kodėl šiandien siūlome išsikepti nuostabių šokoladinių sausainių pavadinimu „Paukščių lizdeliai“. Jei po ranka turite česnakų spaustuką, verčiau imkitės maisto gaminimo. Visus tikrai nustebins šis desertas, kurį pagaminti visai nesunku!
Šokoladiniai naminiai sausainiai
Kai kurie mūsų skaitytojai turbūt jau yra bandę kepti panašius sausainius naudojant mėsmalę. Tačiau būtent česnakų spaustukas leidžia „paukščių lizdus“ padaryti miniatiūrinius ir tvarkingus. Ir net ant gražiausio šventinio stalo toks desertas išsiskirs ir atkreips dėmesį.
Ingredientai
- 200 g kvietinių miltų
- 100 g cukraus pudros
- 70 g sviesto
- 40 g kakavos
- 5 g kepimo miltelių
- 1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
Įdaro ingredientai
- 40 g šokolado
- 2 valg. š. riebios grietinėlės arba sviesto
- kiaušinio formos saldainiai
Gaminimo eiga
Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite į didelį dubenį. Į jį supilkite cukrų ir druską, tada gerai išmaišykite.
Šaltą sviestą supjaustykite peiliu ir dėkite į tą patį didelį indą. Tada rankomis gerai įtrinkite riebalus, kad susimaišytų su sausais ingredientais. Tada įmuškite šaltą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Nebijokite, jei iš pradžių tešla atrodys prastai. Po kurio laiko nuo rankų šilumos sviestas išsilydys ir tešla pradės lipti.
Imkite nedidelius tešlos gabalėlius (apie arbatinį šaukštelį) ir susukite į tvarkingus rutuliukus. Mūsų atveju iš aukščiau nurodyto ingredientų kiekio buvo gauta apie 40 rutuliukų. Tada rutuliukus dėkite į šaldytuvą 60–120 minučių.
Kitas žingsnis – jums reikia kruopščiai nuplauti česnakų spaustuką. Be to, norint galutinai pašalinti nemalonų kvapą, rekomenduojame jį nuvalyti actu. Dabar kiekvieną rutuliuką įdėkite į česnakų spaustuką ir išspauskite siūlus, suformuodami iš jų lizdelį. Atkreipkite dėmesį, kad vienam lizdui gali prireikti 2–3 tešlos rutuliukų. Formuokite lizdelį, kad šis atrodytų kuo natūraliau.
Naudodamiesi buteliuko dangteliu, padarykite įdubą kiekvieno lizdo centre. Ir tada kepkite sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Kol sausainiai kepa, puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite šokoladą. Nepamirškite į puodą iš anksto įpilti grietinėlės arba įdėti sviesto. Visą laiką maišykite, kad glajus būtų kuo vientisesnis ir neprisviltų.
Gatavus sausainius palikite atvėsti bent porą minučių. Po to kiekvieno lizdo vidurį užpildykite glaistu. Čia išdėliokite keletą šokoladinių kiaušinių ar riešutų, aplietų šokoladu. Tokių saldumynų galima rasti net įprastame prekybos centre. Skanaus!
Iš mūsų ingredientų kiekio gavome pustrečios kepimo skardos gražių šokoladinių lizdelių, kurie atrodo kaip meno kūrinys. Šiuos sausainius galima pagaminti gana greitai ir paprastai, tikimės, kad problemų formuojant lizdus nekils.
Svarbiausia, kad po ranka būtų tinkamas česnakų spaustukas su didelėmis skylutėmis. Visas maisto gaminimo subtilybes pamatysite sumanios konditerės Olgos Mirošničenko vaizdo įraše:
Jei šeimoje yra vaikų, kodėl gi nepalepinus jų tokiu nuostabiu desertu ? Mažieji tikrai bus patenkinti.