Aš ir mano vyras labai mėgsta varškės patiekalus, tačiau mūsų vaikai tiesiog negali pakęsti varškės. Kad ir kaip stengčiausi „maskuoti“ varškę, jie vis tiek išsiaiškina mano gudrybę, ir paprasčiausiai atsisako valgyti patiekalus, kuriuose yra varškės. Taip buvo iki tol, kol neatradau šio recepto, kuriuo noriu pasidalinti ir su jumis.
Galiu pasakyti tik tiek, kad šių pyragaičių skonis yra tiesiog fantastiškas, o mano vaikai vis prašo, kad šiuos varškėčius kepčiau dar ir dar kartą.
Jums reikės:
- 200 g varškės
- 1 kiaušinio
- 4 arb. š. avižinių dribsnių
- Druskos (pagal skonį)
- Sviesto (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Varškę sutrinkite su druska.
Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite ingredientus.
Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir sudėkite į varškės mišinį.
Viską gerai išmaišykite.
Formuokite blynelius, apvoliokite avižiniuose dribsniuose ir kepkite keptuvėje, išteptoje sviestu.
Ruošti varškėčius su avižiniais dribsniais yra dar paprasčiau nei su miltais. Vos po kelių minučių galėsite patiekti kvapnius ir skanius pusryčiu. Galite net neabejoti: šie varškėčiai iš lėkštės dings tiesiog akimirksniu!
Ar bandėte miltus pakeisti kitais ingredientais: galbūt ruošėte varškėčius su manų kruopomis ar kitais produktais? Pasidalinkite komentaruose!