Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

„Snickers“ tortas: šokoladas, grietinėlė, karamelė ir žemės riešutai – puikus desertas!

Šį tortą man rekomendavo kaimynė, ir aš nusprendžiau jį išbandyti. Rezultatas mane labai nustebino, mano vaikams jis labai patiko ir jie sako, kad šis desertas net geresnis už tikrąjį šokoladą. Nustebinkite artimuosius šiuo nuostabiu „Snickers“ tortu!

Jums reikės:

Biskvitui:

  • 6 kiaušinių
  • 160 g cukraus
  • 120 g paprastų miltų
  • 30 g kakavos miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 80 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus

Biskvito sulaistymui:

  • 200 ml pieno

Pirmajam kremui:

  • 200 g 82 % sviesto
  • 200 g karamelizuoto sutirštinto pieno

Antrajam kremui:

  • 300 ml plakamos grietinėlės (min. 30 % riebumo)
  • 150 g kondensuoto pieno

Karamelės sluoksniui:

  • 250 g karamelės
  • 200 g skrudintų žemės riešutų

Pagrindui:

  • 100 g pieniško šokolado
  • 60 ml plakamos grietinėlės (min. 30 % riebumo)

Gaminimo eiga:

Atsargiai atskirkite baltymus ir trynius, kad į baltymus nepatektų nė vienas trynio lašas.

Į švarų ir sausą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir žiupsnelį druskos.

Plakite juos mikseriu dideliu greičiu, kol susidarys putos.

Tada palaipsniui į juos suberkite cukrų.

Toliau maišykite, kol susidarys tvirta masė.

Į dubenį su kiaušinių tryniais supilkite aliejų, vanilinį cukrų.

Maišykite iki vientisos masės.

Naudodami mentelę arba nedideliu greičiu įjungtą mikserį, kiaušinio trynių masę įmaišykite į išplaktus baltymus.

Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavos miltelius.

Maišykite mentele greitais sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų, kol masė taps vientisa.

Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kepimo skardą ir tolygiai paskirstykite.

Kepkite 25-30 minučių iki 170-180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Dantų krapštuku patikrinkite, ar biskvitas gerai iškepęs.

Išėmę iš orkaitės leiskite atvėsti, tada atskirkite nuo kepimo popieriaus, sulyginkite kraštus ir perpjaukite į 3 lygias dalis (išilgai).

Paruoškite pirmąjį kremą: minkštą sviestą plakite mikseriu 3-4 minutes, kol taps purus ir balkšvas.

Tada supilkite karamelizuotą sutirštintą pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.

Paruoškite antrąjį kremą: šaltą, ką tik iš šaldytuvo ištrauktą grietinėlę plakite mikseriu, kol sutirštės.

Supilkite sutirštintą pieną ir maišykite tol, kol masė taps vientisa ir tiršta.

Paruoškite karamelinį kremą: šaukštu sumaišykite karamelę su skrudintais ir smulkintais žemės riešutais.

Padėkite vieną biskvito dalį ant serviravimo lėkštės ir silikonine šluotele suvilgykite šaltu pienu.

Tada užtepkite pirmąjį kremo sluoksnį.

Likusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį, užtepkite ant pyrago kraštų ir galite šiek tiek paskirstyti mentele: taip sukursite rėmelį, kuris neleis karamelei išsilieti iš pyrago vidaus.

Ant deserto viršaus uždėkite antrąjį biskvitą.

Apšlakstykite jį šaltu pienu ir ant viršaus užtepkite antrąjį kremą, kaip ir ankstesniame žingsnyje.

Likusį karamelės mišinį užtepkite ant kremo vidurio.

Trečiąjį biskvitą vėl aptepkite pienu.

Tada uždėkite jį ant deserto viršaus – suvilgyta puse žemyn.

Torto kraštus ir viršų aptepkite likusiu antruoju kremu.

Paruoškite glajų: ant susmulkinto šokolado supilkite užvirusią grietinėlę.

Leiskite jiems 30 sekundžių pastovėti, ir tada išplakite iki vientisos masės.

Glajų tepkite ant pyrago paviršiaus. Papuoškite tortą pagal savo fantaziją ir skonį.

Viršų galite dekoruoti baltojo ir tamsiojo šokolado linijomis, tada per jas perbraukite mediniu pagaliuku.

Galiausiai torto šonus aptepkite likusiu karamelizuotu ir kondensuoto pieno kremu.

Kraštus apibarstykite šokolado drožlėmis.

Nuostabų desertą galite patiekti!

Mėgaukitės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---