Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kopūstai, kiaušiniai ir džiūvėsėliai – viskas, ko reikia greitam ir puikiam užkandžiui!

Kopūstai gali būti skanūs ne tik salotose! Pateikiame jums kopūstų „šnicelių” receptą! Jie išeina tokie patrauklūs ir traškūs, kad sunku atsispirti ir nesuvalgyti dar vieno!

Kadangi šiame recepte kopūstai termiškai apdorojami itin trumpai, jie išlaiko beveik visas naudingas savybes. Ši daržovė turi daug vitaminų, skaidulų ir mineralų. Visa tai itin reikalinga mūsų kūnui.

Todėl patiekalas yra ne tik sotus, greitas ir pigus, bet ir sveikas.

Sudėtis:

1 maža kopūsto gūžė (iki 1 kg svorio);

3 kiaušiniai;

džiūvėsėliai;

druska, pipirai pagal skonį;

saulėgrąžų aliejus kepimui.

Gaminimas:

Pagrindinė kopūstų paruošimo paslaptis yra teisingas supjaustymas.

Negalima visiškai pašalinti koto, nes tada kopūstų lapai tiesiog subyra kepimo metu.

Nupjaukite tik išsikišusią koto dalį, gūžę supjaustykite griežinėliais.

Supjaustytus kopūstus palaikykite sūdytame vandenyje 5 minutes. Gausis šiek tiek kieti kopūstų šniceliai.

Išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Pamirkykite kiekvieną kopūsto gabalėlį į kiaušinių masę, tada apvoliokite džiūvėsėliuose ir vėl į kiaušinius. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.

Apkepkite kiekvieną pusę, kol švelniai paruduos.

Šį užkandį puikiai tinka pagardinti žolelėmis ar padažu, pavyzdžiui, grietine su česnakais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---